Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért utálják egymást a PC és...

Miért utálják egymást a PC és a MAC felhasználók?

Figyelt kérdés
2011. márc. 24. 07:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
A pc használók szerint a mac-esek hülye sznobok, akik csak a márkanév miatt kifizetik a dupláját a gép árának. A mac tulajdonosok szerint viszont minden pc kaki, a mac messze felülmúlja őket. Kb ennyi röviden és tömören, csúnyán általánosítva :)
2011. márc. 24. 08:00
 2/17 anonim ***** válasza:
90%

Én PC-t használok, de nem utálom a MAC felhasználókat.

Szóval megdőlt az elméleted.

Aki ilyen dolog alapján ítél meg egy másik embert, az egy hulladék, bármelyik oldalon is áll.

2011. márc. 24. 11:14
 3/17 anonim ***** válasza:
22%

Én Maces vagyok és én sem utálom a Wineseket. :)

Az amit egyénekben nem bírom amikor lefikáznak olyat, amiről azt sem tudják mi az. És hát Winuserekből több akad (de persze ez az egyén butasága).

2011. márc. 26. 14:17
 4/17 anonim válasza:
10%
Az Apple menő, a Microsoft nem.
2011. márc. 27. 10:44
 5/17 anonim ***** válasza:
52%

Mac: Már jó pár éve nem használok vint, max linuxot.

És a válaszok sem teljesen jók. Mert van aki nem vint hanem linuxot használ és akkor ő is PC-s.

De mi van azokkal akik vinnel vagy linuxszal használják a mac-et? Na azok az igazi "elvetemültek". :D :D

Az ilyenek mindenre képesek. :D :D

És még ott vannak akik hacklit használnak PC-n. Őket melyik csoportba lehetne sorolni?

Tehát mitől is lesz valaki PC-s vagy Mac-es?

ui: Semmi pénzért nem cserélném el a Mac-emet egy PC-re, nekem már elegem lett abból a világból.

A Mac-ek meg csak azért ilyen drágák nálunk, mert az EU keményen megadóztatja az USA-ból származó termékeket. A kiszkínait meg nem.

Egyébként a Mac gépek sem lennének drágábbak mint a kínai PC-k.

2011. márc. 27. 11:29
 6/17 anonim válasza:
54%
Miért utálják egymást a Fradi és UTE szurkolók?
2011. márc. 28. 08:17
 7/17 anonim ***** válasza:
89%

A mac és a pc mára ugyanaz az elektronika, processzor stb, a mac-ek ma intel processzort használnak és windows is telepíthető rájuk. Kb. 200 ezer forintból olyan PC-t lehet vásárolni ami futtatja a legújabb Mac OS X-et is csak hát 5-ször olyan gyorsan-feleannyiból mint a mac.

Ami különbség az a mac operációs rendszere ami fényévekkel előtte járt és jár ma is a windowshoz képest. A mac operációs rendszer tényleg jobb, de erre csak az jön rá aki használja aktívan, mert ez olyan hogy látni kell ahogy működik. A mac-en ipari szabvány nyomdai, grafikus, hangstúdió és filmkészítő programok voltak már akkor amikor a fostalicska win95 megjelent. Kisebb-közepes-nagyobb és iszonyat nagy cégek akik akár több millió forintot/eurót kaszáltak a macen való munkavégzéssel letojták hogy egy mac gép iszonyat drága. Nem számít mert 1 hét alatt kitermelték az árát.

A probléma alapja az hogy egy mac felhasználó kap egy minőséget ugyan, de az méregdrága és nem annyival kap többet mint amennyit a termék valójában ér. A pc-sek ezen szoktak sokat rugózni, hogy a lol-maces egyszerű pistike be van hülyülve teljesen a mac-jével. Pistike attól még nem lesz nyomdai grafikus és virtuóz film-producer aki melléktermékként top 10 zenei lemezeket gyárt otthon. Egy jó festő egy darab krétával is rajzol olyat hogy az művészi minőség, egy pistike a méregdrága mac-jével meg csinál olyat a legújabb Photoshopjával vagy Pixelmatorral hogy elsírod magad (a röhögéstől). Szóval átlag macpisti netezik, fotózik, videózik és játszik (bár nem sok jó játékja van macre ugye), és próbál flash alapú weboldalakat is nézni (de ugye macen a flash röhelyesen marha lassú).

A mac tipikusan sznob dolog, mert pc-n ugyanazt meg lehet csinálni, valamint egy mac áráért olyan teljesítményű és tudású pc-t lehet venni hogy az bődület. A maces tábor kis százaléka über-sznob és ez ráüti bélyegét a normális macesekre is, akik egyszerűen csak meg vannak elégedve a jó minőségű hardver és a kiváló operációs rendszer előnyeive (és félretettek pénzt hónapokon át hogy vegyenek egy macet).

Sok sznob maces előadja az adu-ász ütőkártyái közül a "nincs vírus macre" tényt is. Hozzáteszem sok maces védi a drágán vett életérzését és vallási háború szerű állapotba taszít komplett internetes fórumokat akár. Persze hogy nincs mac-re vírus még és nem is lesz, egyszerűen azért mert annyira kevesen használnak macet hogy a piszok vírusírók nem látnak benne fantáziát, a piszok vírusírók arra írnak vírust amit a legtöbb ember használ, tehát pc-t windowssal, mert így tudnak a legtöbb emberrel kiszúrni.

Az egész olyan mint a vallási fanatikus és az átlagember közötti ellentét, az a kevés macőrült kiveri a biztosítékot a átlagpcuser agyában. Egy pc csak olyan mint egy kenyérpirító vagy egy porszívó, csak úgy ott van olcsóért és teszi a dolgát. A maces meg fotókat készít és felrakja a netre ahogy az oltárszerű íróasztalán ott trónol a legújabb MacBook Pro egy Powermac 4x8 magos csúcsgép 3 db Apple Cinema monitor ami annyiba kerül mint Belorusszia éves GDP-je felszorozva tízzel.

A másik probléma hogy macen minden kis és nagyobb program pénzbe kerül. PC-n van kiscsillió ingyen program ami sokmindent megcsinál. Macen ugyanezek időkorlátos vagy korlátozott verziójú programok amiket meg kell venni. Persze mert a programozók nem hülyék cseppet sem, a maceseket lehet fejni rendesen elvégre is egy maces odadobja fél éves fizetését egy gépre nem? Logikus.

Még pár érdekesség: állítólag több sznob maces is meghallotta a FLAC és a WAV közötti különbséget egy szokol rádión visszajátszva és szerintük a WAV jobb.

Pár dolog ami a mac sohasem lesz:

- olcsó

- strapabíró gépek amiket sohasem kell szervizelni (annyi pénzért sem)

- PC-re megjelenő játékokkal felvenni a versenyt

- jobban elterjed mint a pc vagy akár a linux

- oktatásban és állami szférában elterjed

- annyival jobb mint amennyivel többe kerül

2011. márc. 29. 17:53
 8/17 anonim ***** válasza:
26%

1.

Tényeg hasonló de ne felejtsük el, hogy az alaplap és sok más kiegészítő van benne ami nem a szarabbik fajtából van. Amúgy PC-n 50x olyan lassan és frissítés nélkül legújabb verzió meg álom. A hackmakesek még nem olyan gyorsak. Tudom, 3 éve Hackintosozom. Amúgy egy Macbook Pro-nak vok gazdája amit PÉNZKERESÉS céljából vásároltam.

2. Ez igaz. Bárkinél kitermeli ha használja. valakinél kényelem, van akinél vagi.

3. -Nem drága csak nekünk európaiaknak. Itt ott még olcsóbb a sony-nál is.

-Ha munkáról vam szó főleg hardvert izzasztó akkor max még linux ami jó.

-Pistikének nem kellet volna mac-et vennie.

-Játékkonzolok vonzób áron kaphatók még a PC-k nél is. Aki játékra vesz 3-4száz ezres PC-t, na az szob!

-Lassú Flash? Macen sem árt néha frissíteni a flashplayert. (fölső menü: alma --> szoftwerfrissítés)

4. -"3." válaszom erre is igaz. Drága, mint az átlag de nem vészes. Számolj össze egy pc harvert egy mac-el. És ha hozzáveszed a szofvereket, akkor már inkább fordított a helyzet.

Nekem ne gyors legyen hanem megbízható. Fél életemet, emlékeimet tárolja. Fő a biztonság.

5. -Nem vagyok sznob!!! Dolgozó ember vagyok. Hrrr!!

NE általánosíts!!!!!! :)

6. -Az hogy kicsi az esélye a vírusnak az tény. Én örülök neki.

Sok Mac-es van már mostanság. Amcsiban főleg.

Hackintost főleg olyanoknak készítek akiknek gondot okoz a számítógép használata.

Szóval gyűlünk.

7. -Ha te is vennél Ferrarit, akkor nem hinném hogy csak az udvarban meg a garázsban tartanád eldugva. Nem? :D

8. -Mac-re tényleg kevesebb a program, de ami van az használható.

Amit egy Win-es megold 20-30 programmal azt én 5-10-el jóval hatékonyabban, mivel a szoftvereket a gépre optimalizálták.

Pár dolog ami a mac sohasem lesz:

- olcsó / mivel nem spórolnak az anyaggal ill. a technológiai ujdunságok amik nem olcsó dolgok. Csak mire belekerül egy PC-be már jóval lejjebb csúszik az ára.

- strapabíró gépek amiket sohasem kell szervizelni / :D :D erre nem tudok mit mondani. Biztos mindenki rohan vele vissza a boltba, hogy rossz.

- PC-re megjelenő játékokkal felvenni a versenyt / Nem arra valló még a pc sem. Amúgy "Sider Port" nézz utána.

- jobban elterjed mint a pc vagy akár a linux (remélem ez így is marad)

- oktatásban és állami szférában elterjed / Ha megtörténne tuti elterjedne.

- annyival jobb mint amennyivel többe kerül / Még mindig olcsóbb mint egy PC fenntartása.

Az a PROBLÉMA, hogy te talán egy embert ismersz akinek van mac-je és a gépet is csak 4 méterről láttad.

"vallási háború szerű állapotba taszít komplett internetes fórumokat"

Vannak gyökerek ez tény. Figyelj arra hogy ne te legyél rá a példa! :)

Peace

2011. márc. 30. 15:58
 9/17 anonim ***** válasza:

"Még pár érdekesség: állítólag több sznob maces is meghallotta a FLAC és a WAV közötti különbséget egy szokol rádión visszajátszva és szerintük a WAV jobb."

Én zenével is foglalkozom. Melyik?

96KHz 24bit-es Wav kontra összevissza konvertált Flac amihez ilyeno-olyan lejátszó kell?

Nyert: Wav

Ennek akkor lene értelme ha mondjuk:

AAC - Flac

MP3 - Flac

MKA - Flac

WMA - Flac

Akkor a Flac lenen a nyerő.

2011. márc. 30. 16:10
 10/17 anonim ***** válasza:

Steve, mindenben egyetértek, sznobozni nagy általánosítás.

A sokol rádiós példát eltúlzott poénnak szántam.

Valójában arra akartam utalni hogy a flac lejátszáskor bitről-bitre ugyanaz mint a wav amiből készült, tehát nincs különbség semmilyen értelemben a kettő között, de nagy maces magyar celebünk handras (xms), a BMW-jében meghallja ám ha wav helyet flac-ról szól a tízmillás hangcuccon :-D

Tehát cd-ről rippel wav és abból készült flac között 0 eltérés van. Viszont sajnos sok perverz úgy rak fel torrentre flac albumot hogy azt pld 128 kbps mp3-ból konvertálja flac-ba az állatja. Ott persze hogy nem olyan a flac mint a rippelt wav. :-(

Az egész dolog akkor vetődött fel amikor itunes minden zenét 128 kbps AAC-be rakott. Voltak akkor érdekes baromságok amik felmerültek. Egyébként Rippelt wavból AAC-be rakott zene gyönyörűen szól, nincs vele semmi de semmi gond.

2011. márc. 30. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!