Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Végleg elkeseredtem, elegem...

Végleg elkeseredtem, elegem van már az életből, szerintetek mit csináljak? Valami tipp? Tapasztalat? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, és már elegem van az egész életemből, gyakran gondolkozok öngyilkosságon, mert már azt hiszem nincs kiút, tudom azt mondják gyáva ember az aki ilyet tesz..de én is az vagyok, leszek, úgy tűnik. igazából a suliban vannak a legnagyobb gondok, én tényleg tanulok mint az állat, éjszakákba nyúlóan, de mégsem sikerülnek úgy a dolgozatok ahogyan szeretném, (reál tantárgyakról van szó, főleg fizika) és egyszerűen már kezdem is feladni..órákon már nem is annyira figyelek, mert tudom, hogy hiába figyelek, úgyis elcseszem a dogát, és egyik egyes követi a másikat. humán tantárgyakból egészen jó vagyok, 4-5-eim vannak, valamikor 3-as is becsúszik..de a reál katasztrófa. azt hiszem belőlem nem lesz senki, pedig én azt akartam, hogy a családom büszke legyen majd rám, egy nap. ráadásul most az egész tanár rajtam csámcsog, mert késtem 1 percet óráról, és letagadtam, erre ellett terjesztve az egész...van egy tanárom, ő előtte megnyílok, mindig beszélek vele mindenféléről ami a suliban történt velem...de lehet, hogy nem kellene mert ő is bekavar! az a gyanúm, hogy ő tovább mondja a kollégáinak amit én mondok magamról..olyan tanárok kérdezgetnek engem erről az esetről a folyosón szünetben, akikkel életemben nem beszéltem, és nem értem, hogy hogyan ismernek engem(kb 380-an járunk egy suliba). már teljesen kiborultam, eddig normális voltam, de mostmár mint egy élőhalott, minden nap sírok, és ha a fizika eszembe jut már fojtogat a sírás. benevezett az egyik tanárom egy nyelvi versenyre, de szerintem ő sem hisz már bennem..a füle hallatára kezdtr el a fizika tanár sorolni a hibáimat..félek, hogy már más tanárok is hülyének, és értéktelennek tartanak, az a baj, hogy már én sem hiszek magamban, én voltam a legjobb abból a nyelvből amiből versenyre küldött(kb 1,5 hetem van még a felkészülési időből), de már nehezemre esik megszólalni, és mondatokat kreálni, mert annyira ideges vagyok, félek, hogy elrontom és akkor ott is beégek.:( nem tudom mit tudnék csinálni, hogyan törhetnék ki ebből az ócska kedvből, már az a maradék kedvem is elment a tanulástól..már iskolába is szégyellek bemenni. ha pótvizsgáznom kell, és évet ismételni, akkor tuti, hogy elteszem magam láb alól, azt nem bírnám ki azt a szégyent, fájdalmat..ez előtt mindig jó tanuló voltam, reál tantárgyakból is megvoltam közepes, de mostmár teljesen kicsúszott a talaj a lábam alól..ennyi volt.
2011. márc. 22. 22:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Versenyek, jegyek, tantárgyak, tanárok, tanulás... Talán emberi életet is kéne élned néha nem? Pl. barátok, barátnők, stb. Szerintem ez meghozná az életkedvedet.
2011. márc. 22. 23:06
 2/3 A kérdező kommentje:
van 2 legjobb barátnőm, azonkívül pár haver...nem vagyok stréber, van életem, de egyszerűen kihat mindenre ez a rohadt helyzet..
2011. márc. 22. 23:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Számomra örök rejtély marad, hogy az emberek miért nem bírják a fizikát, főleg a történelmet. (Utóbbi mese habbal, már megtörtént, így ki sem kell találnod). Fizika meg: ami le fog esni az le is esik alapú. Csak annyi, hogy teszel mellé pár képletet azt számolsz mellé valami leesési állandót, vagy mit tudom én. (Régóta - 4 éve - nincs fizikám, de mikor volt nagyon szerettem, igazán jól is ment)

Nálam ami number one kategória a kémia! Most komolyan.. Hogy a bánatba lehet olyat felfogni amit szabad szemmel nem is látni? Láttatok már atomot? Kötéseket, molekulát stb. És akkor ehhez egy csomó sz@rság alá és mellé rendelve, meg hát logika és akkor még számoljál is mindenféle giz-gőzt meg a Magasságos tudja mit. Összes létező tantárgy amin megfordultam az elmúlt 14 évben ez a legvisszataszítóbb. (Vicc benne, erre épül az egész szakma amit tanulok már évek óta, de kín az egész úgy ahogy van.)

Ha nagyon nem mennek bizonyos tárgyak jár el különórákra. (elmész magántanárhoz, amiért fizetsz ugyan, de beléd ver valami tudást).

Rengeteg ismerősöm volt aki matematikából járt különórákra a kettesért/hármasért.

Amőgy az iskola nem ér annyit hogy öngyilkos legyél... Attól mert nem te leszek a következő pl. Albert Einstein még ugyanúgy lehetnek rád büszkék a szüleid. Senki sem a pl. fizikai tantárgyból elért teljesítményed alapján fog megítélni.

Én úgy vagyok vele, hogy az embernek nem két lábon álló lexikonnak kell lenni, legyen értelmes legyen egy alap tudása, aztán cső.

2011. márc. 22. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!