Jönnének hozzánk Japánból vendégek. Ránk nézve jelenthet e veszélyt, ha pl. a ruhájukon vagy a csomagjukon megtelepszik egy egy radioaktív porszem. Lehet ez ellen valahogy védekezni?
Be ne negedd őket a lakásba! Még az ajtóban vegyék le az összes ruhájukat, amiket természetesen ki kell dobni! Aztán nagynyomású mosóberendezéssel csapasd le róluk a radioaktív port, majd adj nekik új ruhát.
A védőfelszerelésekről ne feledkezz el (VV öltözet, gázmaszk)!
Karanténba velük.
Előre sajnálom a vendégeidet.
Amúgy ne félj tőlük semmi bajuk.
Istenem... Ezt te komolyan gondoltad, kedves kérdező?
Ilyen gondokra más embereknek már gyógyszert adnak.
Ha ennyire félsz a radioaktivitástól, akkor vegyél egy Geiger-Müller számlálót és mérd körbe a helyet ahol laksz. Garantált hogy lesz valami ami jobban sugároz mint a szerencsétlen japók.
Azért annyira nem kell leoltani a kérdezőt
nem csak neki jutott ez eszébe, épp most olvastam egy hírben hogy az amerikaiak is félnek
Felröppent ugyanis a hír, hogy két helyen, a dallasi és a Chicago-i reptéren is találtak olyan, Japánból érkező utasokat, akiknek vizsgálatakor kimutatható volt a megnövekedett sugárzási szint. Ezt később hivatalosan cáfolták, ám a közvélemény nem nyugodott meg, sokan attól tartanak, hogy ha a felhő nem is, a Japánból százával hazamenekülő amerikai honfitársaik sokakat „megfertőzhetnek". A radioaktív részecskék szervezetbe jutása csak extrém magas dózis esetén halálos, de már közepes sugárfertőzöttség is megnöveli a rákbetegség kialakulásának kockázatát.
Köszönöm mindenkinek, aki normális választ adott.
A többieknek pedig üzem,hogy könnyű nagy mellénnyel osztani az észt másoknak kellő távolságból. Nekem van egy másfél hónapos kislányom és szégyen vagy nem, nem sokat tudok a radioaktív fertőzés lehetőségeiről. Bocsánat, hogy megpróbáltam utána járni, lehet e veszélyes rá nézve a vendégeim fogadása!!! Még egyszer köszönet a normális válaszadóknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!