Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az édesanyám temetése 600 000...

Az édesanyám temetése 600 000 Ft-ba került. 15 percet rabolt a debreceni köztemető. Mert az előző temetést elhúzták. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Szerdán 16.-án temettük édesanyámat. Mindig mindta, ha temetése lesz legyünk ott időben, mert Ő tudott olyan esetről, hogy a halott várt a gyászolókra. Ezt nekem nem is kellett volna mondani, már 21 órakor kint voltam. 1/2 11- kor bement az előző gyászoló azonosításra és ennek a temetésnek 12 óra előtt úgy kellett volna befejeződni, hogy a másik halott hozzátartozója 5 perccel az ajtó nyitás előtt már azonosította a halotatt. Nálunk nem ez történt, nekem 600 000 Ft-os temetésért 15 percet adtak azonosításra, emléktárgyak elhelyezésére, sőt még hátulról a parancsokat is osztogatta az ott lévő ügyeletes, hogy mi az amit nem tehettem volna meg, ha én azt figyelembe veszem. a pénz természetesen forintban felvett kölcsön, mert a szeretett édesanyám életében is megkapta ápolásunkat szeretettünket és halálában is úgy döntöttünk, hogy ezt megadjuk. Mit tehetek, hogy a pénzemért elloptak 15 percet és ezzel kevesebb időt búcsúzhattam el az édesanyámtól. A koporsót már nem is engedték nyitva hagyni, mert kezdődött a szerttartás. Nagyon fáj ez nekem lelkiekben, egy ilyen híres nagy temető ilyen gyalázatos módon dolgozik. A főkoszorút neki szántuk, tehát előre szóltunk, hogy az majd a sírba kerű. Ezt sem vették figyelembe, már lapátoltak, mikor a testvérem rohant, hogy nem így volt megbeszélve, erre fogták és jó magasről, hogy mindenki hallja beledobták szívtelen módon. Összetűzésbe kerültem aki beledobta, mert már újra lapátolt volna, mikor megszólítottam, hogy -"Uram legyenszíves megigazítani a koszorút úgy , ahogy az illik"-.Há mive- kérdezte, mondom a lapát nyelével, de ha a sír nem lenne közöttünk én megigazítanám, ha már erre képtelen. Ennyi a gyászoló öröme, hogy ne figyeljen a lapátolókra, ne hallja a döngést, henem egy 8 osztályos munkással (4 első,!második) még beszélgessen is.Mit tegyek fáj ez a modortalanság.
2011. márc. 18. 10:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem! Szerintem ezen már ne rágodj. Most hosszasan pereskedhetsz, de van értelme?

Amúgy a felügyeleti szervnél panaszt tehetsz. Azt hiszem az önkormányzatnál.

2011. márc. 18. 10:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Részvétem!

A gond az, hogy ilyenkor senki se lát, se hall a fájdalomtól, pedig akkor kellett volna ráripakodni a munkásokra. Így utólag azért a főnökségen, ill. biztosan van valamilyen országos felügyeletük, igenis panaszt tennék! Mondanám még, hogy akár a tévéseket is bevonnám, de csak ha van idegetek hozzá.

2011. márc. 18. 10:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem olyan dolog, amiért lehet pereskedni szerintem. Elmész az illetékeshez és azt mondod, hogy ez így történt. Természetesen behívják a másik félt is, aki azt mondja, nem, ez nem így történt. Hol a bizonyíték?! Sehol, mivel nincs is. Felesleges pénzkidobás lenne.
2011. márc. 18. 10:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, bocsi, de nem figyeltem, melyik rovatba írtam. Az arány 2-1, még várok, fáj. Köszönöm
2011. márc. 18. 10:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Fogadd őszinte részvéte.

Szerintem a Temetkezési Vállalat főnökénél tudsz panasszal élni.

2011. márc. 18. 10:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha nem egyedül kell végigcsinálnod, és úgy érzed, lesz erőd, akkor mindenképpen tegyél panaszt! Pereskedni valóban nem éri meg, mert ugyan Ti nyilván többen tudjátok bizonyítani a Te igazadat, de az igazság sokszor sajnos vak, így ha veszítetek, még a perköltség is Titeket terhel. Nem kis összeg, de ahhoz mégis, hogy pereskedjetek. Panaszt viszont attól még lehet tenni.
2011. márc. 18. 11:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Úristen, fogadd őszinte részvétemet! Én őszintén szólva a negyed órám leteltével kértem volna még negyed órát, maximum annyit csúszik a temetés, nem az én gondom, miért szerveznek ennyire egymásra? A rokonok családtagok, pedig biztosan megértik, sőt... Nekem ilyen tapasztalatom még szerencsére nem volt. Vidéki vagyok, nálunk nincs ennyi temetés egymás után, 1-1,5 órával a temetés előtt már ott van a holttest, felkészítve, aki szeretne az akkor már ott lehet és búcsút vehet tőle, aztán a temetés kezdetén van koporsó zárás, majd a szertartás. Többnyire lapátolni is igyekeztek úgy, hogy ne koppanjon hatalmasat a koporsó tetején a föld, illetve lehet is kapni a koporsókra olyan takarót, ami tompítja a puffanást. Elhiszem hogy nagyon fáj, de bármit is teszel sajnos ez már nem hozza vissza azt a kis időt, amit még utoljára édesanyáddal tölthettél volna. Panaszt tehetsz a vállalkozók ellen, illetve a temető üzemeltetőjénél is, de sajnos ennél többet már nem hiszem hogy lenne értelme tenni, még ha nagyon sok pénzed is van benne.
2011. márc. 18. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!