Kaphatok így erkölcsi bizonyítványt?
Szeretném kiváltani, de amikor 11 éves voltam részt vettem egy bolti lopásban. 4-en voltunk, 2-en loptak. Mi ketten nem, de velük együtt minket is elkaptak. Kijött a rendőrség stb.
Így van esélyem rá?
Kérd ki és majd meglátod.
De ha te is ott voltál és jegyzőkönyvbe vettek, akkor ugyanúgy ott voltál, függetlenül attól, hogy te loptál vagy nem.
Erkölcsi bizonyítványt mindenki kaphat, a lényeg az, hogy van-e benne bejegyzés, vagy nincs. Amúgy 11 évesen még csak nem is voltál büntethető, szóval szinte kizárt, hogy lenne a tiédben bejegyzés. Pont ezért van korhatára a büntethetőségnek, hogy egy gyerekkori meggondolatlanság ne bélyegezze meg az embert örökre.
És tudtommal amúgy is azoknak van bejegyzés az erkölcsi bizonyítványában, aki már büntetve volt, nem az, akire kihívták a rendőrséget egy szabálysértésért (mert ez még szabálysértés kategória, nem bűncselekmény).
Erkölcsi bizonyítványt minden postán igényelhetsz, most nem tudom mibe kerül, de 2006-ban, amikor utoljára kértem, akkor ha jól emlékszem olyan 4000 forint körül volt rá az okmánybélyeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!