118-as IQ a lakosság hány százalékánál számít magasabbnak?
Figyi! Azt írtam amit tegnap az értékelésnél láttam!!!
Bírom az ilyet! Kérdezel valamit , én veszem a fáradságot hogy válaszoljak, aztán meg "biztos hogy nem"!?!?
Az 50%-ról meg marhaságot írtál! Gondold már át!
MATEK-LOGIKA!!!
Magyarország lakosságának átlag iq-ja 109,52.
Mint minden átlagszámításnál, itt is óriási a szórás. Emlékezz csak az esetre, mikor azért nem kaptak kártérítést tévesen fogvatartott emberek, mert túl alacsony az iq-juk ahhoz, hogy felmérjék, milyen nagy kár érte őket az elzárással. Nos, az átlag iq számításnál őket is figyelembe veszik. Ráadásul nem hinném, hogy minden egyes magyar államporgár töltött már ki iq-tesztet.
tegnap 14:36
Ha már "32", akkor 118 az inkább a 32. percentilis, vagyis a lakosság 68%-ánál jobb.
Egyébként nemcsak 1-féle IQ-teszt van, tehát tudni kellene a válaszhoz, hogy ez melyik IQ-teszt.
ma 13:48
Az a baj, hogy a Mensa nem árulja el, hogyan kell értékelni a tesztjeit. Ha a pontszámot a Cattell-féle teszt eredményeként kell értékelni, akkor a 118 pont a lakosság 77%-ánál jobb. Ha Stanford-Binet vagy Wechsler-teszt eredményeként, akkor 86%-nál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!