Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Más országok himnuszának a...

Más országok himnuszának a szövegét fejből illene elszavalni, ha tanulod a nyelvet?

Figyelt kérdés
Ti tudtok más himnuszt? Ha igen, melyiket? A francia (magyar amúgy) tanár mondta, hogy illene tudnia egy franciát tanulónak a francia himnuszt. (A kérdést nem hagyta másképp megfogalmazni az oldal, bocs.)
2011. febr. 26. 23:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

a tanárod jó nagy ****

aki beszél 3-4 nyelven annak tudnia kéne az összes himnuszt, hülyeség...

én németül csak a Panzerliedet tudom :)

2011. febr. 26. 23:59
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Ez baromság! Amúgy mivel én lélekben 101%-ig amerikai vagyok, így a The Star Spangled Bannert természetesen tudom.
2011. febr. 27. 00:43
 3/14 TWIO ***** válasza:
59%
Attól tartok, én a magyar himnusznak sem tudom az összes versszakát. Amúgy Szerbiában születtem, azt a himnuszt tudom még. Nem "illik", és nem kell tudni más országok himnuszát, ha tanulod a nyelvüket, ám a tanárok kifürkészhetetlenek :). Ha elvárásként ezt támasztja, kénytelen vagy megtanulni :).
2011. febr. 27. 00:56
 4/14 anonim ***** válasza:
79%
Nem hiszem, hogy szükséges a himnusz ismerete, de én is tapasztaltam, hogy iskolai nyelvtanárok előszeretettel alkalmaznak ilyen dolgokat (zászlórajzolás, megyék bemagoltatása, városok, elnökök, akármik kikérdezése), ahelyett, hogy normálisan megtanítanák a nyelvet. Egyébként tudom a brit himnuszt is, de nem végig és nem magoltam be, csak sokszor hallottam és megmaradt.
2011. febr. 27. 01:06
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A magyarnak meg az összes versszakát tudom, de most bajban lennék ha sorba kéne helyeznem őket.
2011. febr. 27. 01:07
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen a magyar himnusz alap, ezen kívül még a japánt tudom.
2011. febr. 27. 01:43
 7/14 anonim ***** válasza:
30%
Még csak az kéne. Magyar népem himnuszát tudom és nagyra tartom de a többi semmirekellő angolszász himnuszt csak az idióták taníttatják vagy tartják valamire is.
2011. febr. 27. 01:46
 8/14 napietus ***** válasza:
100%

szerintem illik. én tudom a magyaron kívül a német és az olasz himunszt is.

(kedves első, a Panzerliedet is, végig ;) nem zárja ki egymást)

2011. febr. 27. 10:17
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én angolul és franciául tanulok. Szerintem az alap, hogy valaki dallamról felismerje adott ország himnuszát, de kívülről fújni a szöveget hülyeség. Volt olyan hogy hozzánk is behoztak egy egy dalt vagy verset érdekességként, köztük a himnuszt is, de nem azért hogy bemagoljuk, csupán csak is azért, hogy lássuk azt is.
2011. febr. 27. 12:15
 10/14 anonim ***** válasza:
Ez olyan kőkorszaki tanár lehet, annak idején én megtanultam több más országét, mivel az még a kőkorszakban volt és meg kellett, de ma már csak az első három sorát tudnám elmondani bármelyiknek.
2011. febr. 27. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!