Mennyire beteg, ha mindenkit szabályszerűen megutálok, aki csalja a párját?
Sosem volt igazi családom, apám és anyám már korán elváltak, apámmal nem tartom a kapcsolatot. Anyám nevelt fel (tart még el, mivel még tanulok), nagyon-nagyon szeretem, tisztelem ezért, főleg, mivel fiatal anyuka volt, szinte gyerekként maradt egyedül gyerekkel. Voltak aztán partnerei - nem sok, mert komolyak -, de mindegyiket megcsalta egy olyan férfivel, akivel legelőször volt kapcsolatban... Sosem néztem jó szemmel, de ennek már vége, a mostani partnerét - aki úgy néz ki, marad is, talán esküvő is lelsz -, nem csalja meg.
Valamiért mégis bennem maradt tüske, azóta gyűlölök minden olyan embert, aki pártkapcsolatában félrenézeget... Biztos vagyok benne, hogy én majd hű leszek a férjemhez mindig.
Nagyon beteg dolog ez?
L19
A hűség? Nem beteg gondolat... Az lenne a normális, csak egyes emberek nem tisztelik eléggé a másikat ahhoz, hogy ne csalják meg.
Az már más, hogy miért gyűlölöd azt, aki félrenéz. Ha a barátnőm megcsalná a pasiját, akkor megmondanám neki, hogy ezt talán mégsem kéne, de nem utálnám meg.
L/19
"Az is hibás akit megcsalnak.."
Ja, meg az is akit kirabolnak.
Meg az is akit megölnek.
Önmagad szánalmas mentegetése ez. Ennyit tudnak a gyengék...
Ja és a megcsalás az nem olyan hogy "megesik"...ez a legnagyobb kamu önáltató szöveg a szellemileg roggyantak számára. Nem. Nem "megesik", hanem TE TETTED.
Nem utálok meg valakit azért, mert csalja a párját. De ha még mentegetni is kezdi magát, na az az igazán szánalmas. "de te is tehetsz róla...meg a koalák is...meg a globális felmelegéd is".....szánalmas
ez szép - a hűség a nő legszebb ékessége -
a tüskét viszont jó lenne eltávolítani, mert az elgennyesedhet, - vagyis nem utálkozni, itélkezni, hanem megérteni, szeretni kellene...így tanította az ács Fia.. nem könnyű,nem ám..mégis..mégis..
lelked békéjének alapja lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!