Akik jó emberismerőnek tartják magukat, mi alapján döntik el, hogy ki milyen? Miket figyeltek meg másokon, amiből leszűrítek, hogy milyen ember?
én is a járását figyelem önkéntelenül, csoszog-e, túl egyenes-e a testtartása járás közben, vagy engedi-e, hogy mozogjon a teste.
a ráncait az arcán. mosolyráncok a szem körül, gond- vagy méregráncok a homlokon vízszintesen, vagy a szemek között függőlegesen.
és én is figyelem, hogy szemkontaktust mer-e velem létesíteni. rettenetesen zavar, ha valaki nem a szemembe néz, miközben hozzám beszél, az még jobban, ha akkor se, amikor én beszélek hozzá
a fogak állapota irtózatosan tud zavarni. akiknek rossz, csúnya a foguk, azok csináltassák meg. sajnos ez alaposan pénzkérdés, tehát igyekszem ezt a dolgot elnézni.
Azt mondanám elsőként,hogy sok tapasztalat kell hozzá,emberek között mozogni,érintkezni velük.
amikor találkozom egy új emberrel,sokszor elsőre megérzek dolgokat vele kapcsolatban,anélkül,hogy tudatosan "leradaroznám".nem egyszer volt,hogy hiába mutatkozott be valaki jófejnek,mosolygott,éreztem,hogy színészkedik,valami nem stimmel nála,és később be is igazolódott a megérzésem.a legtöbb dolog idáig bejött,persze a tévedés mindig benne van a pakliban,nem célszerű elsőre ítélni,se túl pozitívan,se túl negatívan.igyekezni kell reálisan látni.az olyan embereket elég könnyen ki tudom szűrni,akivel óvatosnak kell lenni,tehát modoros,barátságos amikor bemutatkozik,de érzem benne az ún."sötét"dolgokat,az erőszakot,agresszivitást.persze az,hogy ilyen a lelki világa az illetőnek,az nem feltétlen azt jelenti,hogy rám fog támadni,csak az óvatosságot érdemes szem előtt tartani.nehéz ezeket a megérzéseket szavakba önteni....
Egy kis érdekesség:egy dokumentumfilmben,egy kriminálpszihológus azt nyilatkozta,hogy ha egy szobában 10 férfi közül ki kellene választania,hogy ki a sorozatgyilkos,hosszas vizsgálódás után sem tudná megmondani....amit én tudatosan figyelek meg,az az ember egész lénye,nem csak a testbeszéd,vagy hanghordozás,mert az félrevezető lehet,inkább a stílus,ahogy viszonyul hozzám,az számít.a szem nagyon sokat elárul,szinte ez a legfontosabb,ha valakinek a szemébe nézel,az sokat elárul a belső világáról.írta vki.,hogy a túl kedves emberek sz-rkeverők,ezzel egyet kell értenem,nekem is ez a tapasztalatom 99%-ban.aki túl kedves,az szinte tuti,hogy hátulól manipulálni akarja a másikat,szóval jobb vele óvatosnak lenni,mert nem lehet tudni mit akar bekavarni.szerintem a túlzott kedvesség korrekt emberi kapcsolatokban indokolatlan,általában ilyenkor az illető a saját ellenséges érzelmeit igyekszik palástolni.téveszme,hogy aki kedvesen viselkedik,az biztos,hogy kedves is,és egyenes.melóhelyemen van két nő,egymásnak és kifelé azt mutatják,hogy nagy barátnők,kedvesek egymással,és azt is mondták már,hogy engem is nagyon szeretnek,közben mindkettő kibeszéli a másikat,a háta mögött,engem meg k-rva anyáznak,ahogy kiteszem a lábam...mi meg ott röhögünk rajtuk,mert annyira szánalmasak,azt hiszik,hogy senki nem vágja le a szitut:-)
aki valóban békés,korrekt emberi kapcsolatokra törekszik, azon lehet látni a lelki békét,nem locsog-fecseg,lehet mosolygós,de nem nyálasan kedves.
a végére egy keleti mondás"Az emberek olyanok,mint a folyók,hol sekélyek,hol mélyek,hol zavarosak,hol tiszták"hát valahogy így van ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!