A velencei posta miért ilyen gagyi? Meg az összes többi kisebb posta?
Csak feladni szoktál ilyen postákon? Jó neked, irigyellek! :-)
De most komolyan!
Én sajnos lakhely szerint "tartozok" egy kis nyomi postához. Sorolom mik történnek:
- 16:00-ig van nyitva elvileg. Gyakorlatilag meg olyan 15:45-kor már bezárják. És nem azért, mert mondjuk nagy a sor és a bent lévőkkel is csak 4 után lesznek kész, nem. Hanem mert épp nincs ügyfél, és eldöntik, hogy akkor aznap már nem is lesz, vagyis 15:48-kor már nem tudok bemenni, csöngő sincs, semmi. Senkinek nem tudok reklamálni.
Igyekszem inkább a pesti postákon ügyintézni, de ha át kell vennem levelet helyben... Sajnos az a baj, hogy jó esetben az ember dolgozik, kb 4-igy, ha nem tovább, és ilyen levelek miatt folyton szabadságot kell kivenni, mert ugye ha előbb hazaérek, ahogy leírtam 15:45-kor már zárnak be...
-Ha dél körül megyek: Szó szerint ki van írva, hogy 1 órán keresztül nem lehet pl csekket befizetni, mert ebédszünet van! Pedig több ügyintéző is van. Miért kell nekik csoportosan ebédelni, nem tudnák egymást váltani?
-Volt, hogy egy teljesen ismeretlen ügyintéző a névre szóló levelemet csak úgy kiadta nekem, nem is kért igazolványt, semmit. Holott ő sem ismert engem és ráadásul azt a cetlit amit a postás hagy a postaládában, még azt sem mutattam fel. Ennyi erővel bárki felvehetné az én levelemet...
-Természetesen felénk is olyan lassúak az ügyintézők, mint a csiga. Az összes falubéli pletykát végig kell hallgatnom, ha előttem egy ismerősének az ügyét intézi. Egyszer szóltam is, hogy nekem lenne más dolgom és megy a vonatom, és nem igazán érdekel a csevejük, még ők voltak felháborodva... Akkor kb negyedórát álltam sorban emiatt, és fél perc sem volt utána az én csekkemet befizetni, nemtudom hány óráig tartott utána a csevegésük...
-stb...
Szóval a vidéki postásasszonyságok azt hiszik, hogy körülöttük forog a világ... Jobb a nagy postákra járni, ha egy mód van rá.
Jaj, nálunk egyszer a férjem belegázolt egy postáskisasszony lelkivilágába :=) Kint állt a sor két ablaknál, ő pedig a harmadik ablaknál ülve, a pulton lakkozta a körmét! Na, a férjemnek sem kellett több, szépen, udvariasan elmagyarázta neki, hogy miért járnak az emberek a munkahelyre. De ehhez azt képzeljétek el, hogy a férjem egy nagyon higgadt ember, sosem emeli fel a hangját és sosem beszél csúnyán, ebben a stílusban még viccesebb volt a szónoklata :=)
Katasztrófa, hogy mit megengednek maguknak! Nálunk is van ebédidő, amíg a posta egyszerűen be van zárva, te pedig kint ázhatsz-fázhatsz, ha nem volt szerencséd. Nálunk is később nyitnak (kávé, cigi, stb.) és hamarabb zárnak. Sokszor már-már irígylem őket :=)
Már a kérdéstől felmegy az agyvizem. Mármint nem a kérdezőtől, hanem a postahivatal gondolatától! :)
egyetértek az előttem szólókkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!