Mit tennétek ezekkel a munkásokkal?
Ezeknek van munkáltatójuk?
Azért kérdezem mert vannak akik haveri körben így mennek pénzt szerezni.
3-4fő kiadja magát kőművesnek/egyéb szakembernek és jól átb*sznak mindenkit.
Szóval ha bejelentett dolgozók fellehet őket jelenteni a munkaügyin.
Szerződés??? Van papír vagy bármi bizonylat arról, hogy ő pénzt adott ezeknek az embereknek? Mert ezek alapján lehet tenni a panaszt, feljelentést stb..
Ha nincs, akkor nagyon sajnálom, hogy egy ilyen simlis banda elszedett tőle ennyit, mert ők soha nem fogják befejezni ezt a felújítást.
Nincsen papír..mamám ezt eléggé elszúrta.
Ezeket az embereket már régebben megismerte, mikor abban a házban adott el egy lakást (ingatlanokkal foglalkozik), amiben vett később. A főnökükkel, vagy nem tudom, hogy nevezzem, szóval aki vezeti ezt a felújításos dolgot (nem a munkáltató), a mama megbeszélte, hogy ők megcsinálják az emberekkel viszonylag hamar a lakást stb. Megbízott bennük, mert nem voltak ismeretlenek. Tényleg kávét vitt nekik, minden és most meg így viselkednek. Nagyon link alakok. És mama most nem tudja, hogy összevesszen velük, erélyes legyen vagy várjon türelmesen. Ha most összeveszik velük, akkor valószínűleg megsértődnek és lelépnek úgy, hogy minimálisan csináltak valamit a lakásban.
Na igen, szerződést kellett volna írni, el kellett volna menni velük anyagot venni, és csak a végén kifizetni a munkabért, ha már mindennel végeztek.
Ablakokat cseréltettem, ki, majd a végén történt egy kis malőr, eltörték a kilincset, mondta, hogy fizessem, ki az ablak fennmaradó részét, és majd beugrik a kilinccsel, de én nem tettem, csak akkor amikor megvolt a kilincs, és mindent rendben találtam. Így végig én irányítottam, és ha ismét mester embert fogadok (nagyon nem szeretem őket), ugyanezt teszem.
Mióta húzódik ez? Én tennék egy feljelentést, persze a rendőrök jól megdorgálják a mamát, mert nem kért semmilyen papírt, vagy bizonylatot, de hát ezek az idősek már csak ilyen naivak, emiatt veszik őket palira.
Jól meg is kéne sürgetni ezeket az embereket, meg a "főnököt" is, mivel egy teljes felújítás mesteremberrel segédekkel szerintem nem több, mint 2 hét. (nálunk 5 ablak + erkélyajtó cseréjét 2 nap alatt csinálták meg)
Tul vagyok egy hazepitesen. Nem volt egyszeru. Mondjuk amikor csinaltam,, akkor keresleti piac volt. Mostmar munkasokbol inkabb kinalati van. Tehat lehet talalni masikat, ha ezekkel nem jon ossze.
Minden esetre 1-2 tanacs:
-A mamad zarja el a penzcsapot. Csak a vegen fizessen.
-A fonokot vagy akiben megbizik, azonnal tajekoztassa.
-Csak egy emberrel kommunikaljon. A fonokkel. A tobbiekkel nincs mirol beszelnie.
-A konfrontalodasba bele kell menni. Ez a legnehezebb szerintem. (Volt ugy, hogy alig mertem kimenni az 6 komuveshez, ugy ossze vesztem veluk. A csaladot nem is mertem magammal vinni. Aztan vegul nem lett semmi balhe.)
Csak a penzzel tud igenyt ervenyesiteni. Massal nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!