Szerintetek ciki ez?

Figyelt kérdés

Ciki, hogy szégyenlem azt, hogy félig roma vagyok? És ez a vezetéknevemből abszolút kiderül.. :(

és néha tök gáznak tartom a nevem elmondani bárkinek is :(

Pedig normális, tisztességes családban nőttem fel!!

kérlek normális válaszokat írjatok!

2011. febr. 8. 10:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne szégyelld! Ha rendes, kedves ember vagy, akkor pláne légy rá büszke, és mutasd meg, nincs alapja a negatív sztereotípiáknak.

Nekem két osztálytársam volt gimiben, akik félig romák voltak, és ez látszott is rajtuk. Az egyikük egy rendes srác volt, semmivel sem különbözött a többi gyereknél, és ő vállalta származását, ellenben a másik osztálytárssal, akire sokkal jellemzőbbek voltak ezek a negatív dolgok (mindig hazudott össze-vissza, meg hát voltak dolgai..), és mindemellett persze vadul tagadta, hogy roma származása lett volna. Evvel csak azt akarom mondani, hogy sokkal szimpatikusabb az őszinteség, és a "na és akkor mi van?" hozzáállás. Kezeld ezt lazán.

2011. febr. 8. 11:01
 2/10 Cory Rose ***** válasza:
100%

Nekem is volt roma osztálytársam még általánosban, rendes gyerek volt, senki nem utálta csak a származása miatt.

Szóval ha jófej vagy, egyáltalán nem az szerintem.

2011. febr. 8. 11:04
 3/10 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm:) rajtam még csak nem is látszik :)

csak olyan rossz, hogy mindenki ismeretlenül ítéli a másikat :(

2011. febr. 8. 11:05
 4/10 anonim válasza:
100%

szerintem ne szégyelld a származásod, szégyellje magát az, aki emiatt ítélkezik rajtad!

egy magyar

2011. febr. 8. 11:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha rendes vagy,akkor az embert nézik benned,nem a származásod .:)
2011. febr. 8. 20:48
 6/10 anonim ***** válasza:
42%
hat nekem 90 szazaleka a munkatasaimnak roma, de jobban ki jovok veluk mind a magyarokkkal
2011. febr. 13. 17:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút nem szabad szégyellned a származásodat! Ha valaki emiatt ítél el úgy, hogy még csak nem is ismer az magára vessen, nem a te szegénységi bizonyítványod! Nekem is volt gimiben egy roma osztálytársam, akin látszott, és abszolút nem is szégyellte. 11.-ben terhes lett és kiiratkozott tőlünk. A kapcsolatuk a párjával irigylésre méltó volt, már évek óta tartott, így a babát megtartották és ahelyett hogy elítéltük volna ezért, egy emberként állt az egész osztály mögöttük. Én iszonyatosan boldog voltam, haláli jófej kiscsajszi lett az "osztály babája" még ha már nem is járt hozzánk a lány. Csak azért ítéljük el mert roma? Vagy azért mert 18 évesen gyereket szült? Soha nem volt vele senkinek semmilyen konfliktusa, rendes, normális családból származott, meg sem fordult a fejünkben, maximum annyi hogy "fúú de fura, hogy babája lesz" :)

Nem szabad cikinek érezned ezt! Bizonyítsd be, hogy ugyanannyit érsz, mint bárki más! Ha valaki ismeretlenül ítél el, azzal pedig ne foglalkozz, az ilyenek annyit sem érnek, hogy rosszul érezd magadat miatta! Az olyan emberek, akik ebbe belekötnek, belekötnek bármi másba is. Jegyezd meg, hogy akiben hibát akarnak találni, abban találnak is! Ha nem a származásod miatt cikiznének, akkor valószínű azért, mert nagy az orrod, zöld a szemed, vagy éppen mert paprikáskrumplit ebédeltél, teljesen mindegy, bármibe bele lehet kötni! :)

2011. febr. 13. 17:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Fontos vagy, és nagy felelősséged van abban, hogy megmutasd: ilyen romák is vannak. Példát mutatsz más romáknak is, hogy így is lehet, és hogy ha ilyen vagy, akkor nincs megkülönböztetés, akkor elfogadnak. Legyél magabiztos, őrizd és fejleszd magadban azokat a szimpatikus tulajdonságokat, amiket a roma oldalról örököltél.Gondolom tehetséges vagy valamilyen művészetben, barátságos vagy, és családszerető, szerelemben elbűvölő és hűséges.
2011. febr. 13. 19:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha zavar, majd választhatsz másik nevet. Szerintem ez nem jelenti az ősök megsértését, egyszerűen csak nem akarsz helyből mínuszból indulni az ÉLETben. Én tökre megértelek.
2011. febr. 13. 20:12
 10/10 A kérdező kommentje:
nagyon nagyon köszi nektek :):)
2011. febr. 14. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!