Ha valaki egy kisebb-nagyobb csoporttal feltámasztana egy kihalt népet, azt a többi nemzet hogy fogadná?
Csak kérdezem h pl : trákok. Ha egy kisebb-nagyobb csoport elkezdené azt vallani h ők trákok, trákul beszélnének stb. (most a területi gond nem tartozik ide)
Szerintetek hogy fogadnák? A trák csak egy példa, lehet más is pl avar, vandál, gót stb.
Első vagyok.
Értetted, hogy miért írtam, amit írtam? Hiába tanulod meg a nyelvet, sosem fogod anyanyelvi szinten beszélni és a szokásaikat is bármilyen jól sajátítanád is el, nem ismernéd tökéletesen. Szóval szerintem nem.
Különben elvileg attól tartozol egy néphez, hogy az ő kultúrájukba születtél. (tehát az állampolgárság szerintem ide kevés.)
"Amíg nem lennének területi követelések, nem akarnának trák nyelvű iskolákat, satöbbi, addig nem törődne velük az adott ország. Utána meg ugyanaz lenne, mint a magyar kisebbséggel a szomszéd országokban."
Nem is ilyen törekvésekre gondoltam.:P Amúgy mi lenne? Elnyomás?:O mégis miért?
Amúgy a kultúra nem minden, mert át lehet venni más nép kultúráját, sőt szerintem pl a magyarok közül sokan sincsenek tökéletesen tisztába a hagyományokkal. Genetikai hovatartozás meg felesleges, mivel minden nép genetikailag igen vegyes.
A nyelv sem kérdés szerintem, nem muszály tökéletesen beszélni egy nyelvet ahhoz hogy az adott néphez "tartozzon" az ember.:)
"A nyelv sem kérdés szerintem, nem MUSZÁLY tökéletesen beszélni egy nyelvet ahhoz hogy az adott néphez "tartozzon" az ember.:)"
Igazad van, pont most bizonyítottad be a tételedet:D Látványos demonstráció!
(Bocs, nem lehetett kihagyni:D)
Nincsenek kihalt népek. Egy nép sem halt ki, hanem felszívódott a többi népbe. Gótok a mai napig élnek, csak ma kasztíliai spanyolnak hívod őket. Trákok is élnek, csak ma szerbnek, bulgárnak, macedónnak hívod őket. Avarok is léteznek, ők a mai magyarság 1-2%-os mongoloid elemei.
Tehát nem kell feltámasztani semmilyen népet, mert a legtöbb népe egyáltalán nem halt ki, a génjeivel beépült a következő népbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!