Miért érez nagyon sok ember késztetést arra, hogy beleavatkozzon mások életébe?
Miért van az, hogy ha valaki kilóg a sorból (nem úgy viselkedik, mint a többség - legyen szó öltözködésről, szexualitásról, hóborotkról, vagy bármi másról) a legtöbben meg akarják őt változtatni?
Sokan ugyan un. "jóindulatból" teszik, hogy "segítsenek".
De miért gondolja a legtöbb ember azt, hogy az a jó, amit ő képvisel?
Miért zavarja annyira, ha a másik másképp gondolkodik?
Miért nem tudja elfogadni úgy, ahogy van?
És legfőképp: miért avatkozik bele mások életébe anélkül, hogy az kérné rá? Sőt, miért avatkozik bele a másik életébe, amikor a másik kifejezetten nem akar segítséget?
Nem tudom, hogy vagytok vele, de számomra rendkívül visszataszító és undorító, ha valaki olyan "mindenlébenkanál" módon "segítek már, mert látom, nem jó neki az úgy" beleszól mások életébe.
Azért írtam ezt, mert itt is többször láttam olyan kérdést, amikor azt kérdezte valaki, hogy hogyan tudna segíteni egy másik embernek, aki nem akarja, hogy segítsenek neki.
Nekem hányhatnékom van az ilyen emberektől.
Hát nektek?
Hát azért a kérdző nem ilyen szélsőséges esetekre gondolt sztem..
amúgy a válasz meg az, hogy azért pofáznak bele egyesek a másik életébe, mert ez lételemük. úgy érzik, ők nagyon fontos emberek, nélkülük nem élet az élet. annyit kell nekik nagyon határozottan mondani, hogy kösz NE SEGÍTS, törődj a saját dolgoddal.
Köszönöm,hogy feltetted ezt a kérdést. Sajnos az én életemben is voltak ilyen emberek,akik mindenbe beleavatkoztak és állításuk szerint jobban tudtak mindent mint én. És szintén ezek az emberek miatt,(nevezzük őket apósnak,anyósnak,nagynéninek,nagybátynak) ment tönkre egy több éves kapcsolatom,hogy odáig fajultak a viták a sok beleszólások véget,hogy még én másztam ki belőle rosszul,mert megvédtem magam és kiálltam a kapcsolatomért.
Én tisztelem azokat,akik bölcs és okos tanácsot adnak,de csak ha megkérem,hogy adjanak tanácsot és ha olyan,akkor meg is fogadom,de írtózom attól,ha vannak,akik mindenféle kérés nélkül belepofátlankodnak mások életébe azzal a címszóval,hogy majd ő segít és mindent jobban tud.
Az idős korosztálynak (60-100-ig) eszem-iszom a szavaikat, (persze közöttük is van egy-kettő,akikkel jobb nem foglalkozni)mert tőlük sokat lehet tanulni. Sok okosat hallotam már ettől a korosztálytól és mélyen meghajolva tisztelem is az ilyen korú embereket, de az okoskodókkal már tele van a törpöm.
A volt apósék is állandóan azt hangoztatták,hogy azért segítenek,mert jót akarnak,de hiába mondtam,hogy akkor segítenének,ha nem segítenek,mert tönkre fogják tenni az életünket. És be is igazolódott amit mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!