Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A házasság mire jó? (Kérdésed...

A házasság mire jó? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Nem értem miért ilyen képmutatóak az emberek.a legtöbben arról papolnak,hogy milyen erkölcsös,meg szent dolog a házasság,ez az általánosan elfogadott polgári mintaélet,aztán közben mindenki kefél félre mint a nyúl,persze csak ha van rá lehetősége.aki nem kell senkinek a házastársán kívül,vagy bűntudat miatt nem mer félrelépni,azt nevezik erkölcsösnek.a házasságoknak több mint a fele válással végződik a maradékban meg csak szenvednek egymás mellett.10-ből max.1-2 házasság működik jól.
2011. jan. 27. 09:28
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

17:55

Nézd nem kell házasságban élni ahhoz,hogy vki észrevegye,hogy mennek a környezetében a dolgok.(nemcsak a közvetlenben).ehhez figyelni kell,és jó,általános emberismerettel rendelkezni.

igen,próbáltam már optimistán nézni ezt a kérdést,mert bátyám is b...szogatott,hogy milyen pesszimistán közelítem meg,aztán amikor egy pár hónap múlva szétmentek a barátnőjével,mert az ugye félredugott,akkor valahogy megváltozott a véleménye.pedig nagy volt a szerelem,meg házasságot is terveztek.

de hadd kérdezzem meg,te több sikeres házasságot láttál már,mint kudarcosat? megcsalástól,válástól menteset,olyat,ami tényleg jól működik? mert ha igen,akkor lehet,hogy tényleg túl pesszimista vagyok,nem zárom ki.

2011. jan. 28. 08:46
 12/13 A kérdező kommentje:

13:50

"A házasság alapvetően nem a kefélésről szól, hanem a vagyonközösségről."

Na ez jó,legalább nem a kefélésről szól,hanem az üzletről.

tiszta önzetlen kapcsolat az egész:-)

2011. jan. 28. 08:58
 13/13 A kérdező kommentje:

20:13

Na ezt már így "reálisnak" látom:-)

2011. jan. 28. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!