Van az ismeretségi körötökben manapság olyan gyerek, akinek "régies" keresztneve van?
Mondjuk 10 éves kor alattiak. Ilyen nevekkel pl.:
fiú: János, József, István, Ferenc, László, Géza, György, Béla
lány: Éva, Mária, Erzsébet, Zsuzsanna, Margit, Marika, Júlia, Piroska
Ismerek Istvánt aki 17 éves, Zsoltot aki 8 éves, Józsefet aki 18 éves, Juliannát aki 16 éves, Júliát aki 18 éves, Erzsébetet aki 19 éves, Zsuzsannát aki 18 éves.
Ők elég fiatalok én nem túl modern nevük van.
kedves 17:38 !
Meglehetősen sztereotíp, már-már rasszista a hozzászólásod.Ugyanis nem mondtad ki , de nyilván a romákra céloztál, ez főleg a végén derül ki, h. "alapfok" stb...részben van igazad,mert tényleg nevetséges,szánalmas, alacsony intelligenciára utaló megnyilvánulás az,ha vkit. úgy hívnak,keresztelnek,h. Orsós Fernando,Kolompár Joszé ármándó,vagy lakatos marimar...de kérdem én, mivel jobb ezektől mondjuk a Tóth Alma,Molnár Borsó,Horváth Traktor,vagy Szabó Fahéj ?...semmivel... és tény,hogy ha majd egyszer lesz gyerekem,akkor értelemszerűen nem az említettek bármelyikét, vagy egyéb csicsás, ízléstelen, gusztustalan nevet aggatok rá...de az h. pl: István,Gábor,Péter nem éppen különleges nevek, révén minden 2. férfit így hívnak...és az emberek valahol szeretnének valami különlegeset adni a gyereküknek, így pl: nevet, ezért vannak talán rézműves dzsekszonok, és hasonlók,de nyilván ezek szülei enyhén szólva elvetették a sulykot...Én Róbertként teljesen elégedett vagyok a nevemmel,mert férfias,nem túl gyakori, mégis egyszerű név..hála érte muteréknak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!