Hogyan viselkednél világkatasztrófa esetén?
Tegyük fel, hogy jövőhét pénteken 14 órakor becsapódik egy bazi nagy meteorit.
Úgy tennél, mint Bruce Willis és próbálnád túlélni, vagy fognád a párod, gyerekeid (ha vannak) és inkább próbálnád azt a kis időt jól eltölteni?
Ha esetleg túléled, akkor is rengeteg veszély, szenvedés várna rád. Majdnem minden ismerősöd meghalna, úgy mi értelme élni?
Sokféle meteorit van, egy meteoritbecsapódást (ha nem közvetlen) akár túl is lehet élni. Nyilván van egy határ, amin túl nem, de előfordulhat olyan mérettartomány, amikor azok, akik felkészültek, túlélik, míg azok, akik nem, nem. Az atomcsapásra is fel lehet készülni, és a kihívások is hasonlóak (a legfontosabb, hogy viszonylag sok tartalék víz és élelem legyen).
Persze nem mindegy a meteorit anyaga. Az űrben előfordulnak egyes égitesteken, üstökösökben stb. primitív szerves anyagok, mint pl. ammónia, metán, metanol stb. Ha ezekből hullik egy több km-es tömb a Földre, akkor azt megszívtuk.
Túl kis ember vagyok ahhoz, hogy beengedjenek egy biztonságos létesítménybe, úgyhogy kihasználnám az időt és a családommal lennék, imádkoznék és felkészülnék az Istennel való találkozásra.
Ismerősökkel beszéltünk már róla a világvége filmek kapcsán, hogy nem tuti buli túlélni egy ilyet. Ha túléled ott maradsz minden nélkül egy szétrombolt világban és ami a legrosszabb, a barátaid és családod nagy része halott. Ebbe mi a jó?
Nem kis meteorit lenne, hanem mindent elpusztító, kedves első válaszolók.
Utolsó: igen, én is ilyesmire gondoltam, hogy szeretteimmel együtt lenni és úgy meghalni.
Nem hiszem, hogy hajlandó lennék beletörődni, hogy oké, semmi gond, meghalunk boldogan stb, annál makacsabb vagyok, szóval feltételezem próbálnék túlélni.
Ha előre tudnám, hogy jövő pénteken becsapódik, akkor felhalmoznék annyi készletet(étel, víz, gyufa, alkohol :P, könyvek, állatok, régi fontos dolgaim, stb), amennyit csak lehet egy biztonságosnak ítélt helyen. Gondolom mindenkinek szólnék, aztán be a jó kis helyemre és várnék a szeretteimmel.
Ha nem tudnék az egészről, de valahogy túlélném, akkor... szerintem akkor is próbálnék életben maradni és megszerezni az alapvető dolgokat, amikre szükségem van (ha kell erőszakosan is) és végigjárnám a várost a szeretteim kutatva, hogy csapatot gyűjtsek, akikkel csinálnánk valamiféle menekülttábort.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!