Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én gondolom így, vagy...

Csak én gondolom így, vagy más is? (irodalommal kapcsolatos)

Figyelt kérdés

Csak én gondolom úgy hogy az irodalmat nem így kéne tanítani? Senkit nem akarok megbántani aki szereti az irodalmat, de nekem már valahogy elegem van a sok olyan versből, költőből aki javarészt csak a halállal foglalkozik. Belesulykolják a diákokba az ilyen halál érzelmet, elmúlást stb stb de szerintem ez már annyira lehangoló ! Én szeretem a szép verseket, az izgalmas regényeket meg egyebeket de nekem már ebből a "halál" tantárgyból elegem van. Szinte minden versben csak "elmúlás" "milyen a jó halál" stb.

Tudom hogy sajnos kötelező ezeket a verseket megtanulni, de szerintem normálisabb versek, költemények is vannak.:S

Ti mit gondoltok?

2011. jan. 10. 14:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"Csak én gondolom úgy hogy az irodalmat nem így kéne tanítani?"

Nem csak te gondolod így. Kb. mindenki ezt mondja, ez egy közhely, amit mindenki ismételget. Más kérdés, hogy igaza van-e azoknak, akik ezt mondják.

"nekem már valahogy elegem van a sok olyan versből, költőből aki javarészt csak a halállal foglalkozik"

A halál (meg a szerelem, illetve a természet) az egyik leggyakoribb téma a költészetben. Ennek oka az, hogy az ember halandó lény, és ez a tény óriási benyomást tesz rá, ami a költészetre hajlamos egyedeket ilyen témájú versek írására készteti.

A versek jelentős része a halállal foglalkozik. Jelentős részük meg nem.

"szerintem normálisabb versek, költemények is vannak.:S"

Ízlésfüggő. Számomra pl. a szerelmes versek a legunalmasabbak.

2011. jan. 10. 15:12
 2/3 anonim ***** válasza:
"Minden a szexről és a halálról szól, de a halállal nem lehet eladni."
2011. jan. 10. 19:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem. Szerintem is gáz, de a tanárok keze ebben -is- meg van kötve. gáz, hogy csak szomorú, és depis verseiket lehet olvasni, de az érettségin ezt kérik... Engem általában arra sarkal egy költő szomorú verse, hogy elolvassak egy másik verset ugyanattól a költőtöl, vannak vidám versek is! :)
2013. szept. 8. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!