Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lakcímváltozás költözés...

Lakcímváltozás költözés miatt, ilyenkor melyik hivatalos papírt (kártyát) kell újracsináltatni?

Figyelt kérdés
Csak a lakcímkártyát, vagy máshol is be kell jelenteni? És ha csak úgy költözök el, hogy ideiglenes címnek jelölöm az újat? Merre induljak bejelenteni? Mennyibe kerül összesen?
2009. jan. 28. 10:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem kerül semmibe sem. Ahhoz a települési önkormányzathoz menj be, ahová bejelentkezni készülsz akár állandóra, akár ideiglenesen. Ott kitöltik a papírt - amit te is megkaphatsz a postán, és magad is kitöltheted - majd megkapod az új lakcímkártyát x időn belül.

Csak lakcímkártyát kapsz újat. Mindehhez kell annak az ingatlantulajdonosnak az aláírása is, akihez be akarsz jelentkezni. Ha saját tulajdonú ingatlanba, akkor ezt alá kell támasztani valamilyen okmánnyal (tulajdoni lap, adás-vételi). És az igazolványokat se felejtsd otthon (személyi, lakcímkártya ha van már, vagy régi típusú személyi esetén a személyi számot igazoló hatósági papír!

2009. jan. 28. 10:58
 2/4 anonim ***** válasza:
kiegészítés az első hozzászólásomhoz: ahol nyilván érintett vagy a lakcímeddel (vagyis a különböző közműszolgáltatóknál, bank, stb.) ott is be kell jelenteni, hogy megváltozott a lakcímed, de azt hiszem levélben is elfogadják.
2009. jan. 28. 10:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megnyugodtam hogy nem kell 10 helyen sorbaállnom! :)
2009. jan. 28. 20:09
 4/4 anonim válasza:
ez akkor is érvényes, ha én vagyok a tulajdonos (résztulajdon örökség által), és a férjemet szeretném bejelenteni arra a lakcímre? (bocsi, nem akarok emiatt új kérdést kiírni, mivel ez szervesen ide kapcsolódik)
2009. dec. 31. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!