Miért nem veszi észre a környezet a depressziós
tüneteket?
Figyelt kérdés
2011. jan. 1. 12:52
1/9 anonim válasza:
Mert nem tudják,hogy mi a depresszió.Nem tudják,mi különbözteti meg a szomorkodástól / lustaságtól.Sokan nem is tudják,hogy létezik ilyen betegség.Egyszóval alulinformáltság az oka.
2011. jan. 1. 12:57
2/9 anonim válasza:
Mert félnek tőle,mert nem értik meg,és próbálják elutasítani.Keveset tud a közember a depresszióról.
És nem tudja megérteni a másik gondolatait.
2011. jan. 1. 12:59
3/9 anonim válasza:
Kicsit több empátia kellene az emberekbe a másik iránt és máris nem lenne ennyi depis ember az országban.
2011. jan. 1. 13:12
4/9 anonim válasza:
Mert az emberek önzőek, csak addig érdekli a másik amíg jól érzi magát vele. Ha már valakivel törődni kell, vagy segíteni neki azt senki nem akarja észrevenni.
2011. jan. 1. 13:41
5/9 anonim válasza:
A kérdésed úgy hiszem költői, és egyben humoros, hogy január elsején teszed fel, ami arról árulkodik, hogy van a közeledben olyan(vagy te magad, de ilyet nem kockáztatok feltételezni), aki szenved a depressziótól. Persze meglehet, hogy tévedek
2011. jan. 8. 21:49
6/9 anonim válasza:
Mert bunkók!:D
2011. jan. 10. 20:02
7/9 anonim válasza:
mert a depi mar divat es nemlehet tudni kinek van baja es ki az aki csak "divatozik"
2011. jan. 13. 20:42
8/9 anonim válasza:
Hehe, hát igen. Jól tudom, miről beszélsz. Egészen egyszerűen azért, mert NEM FIGYELÜNK EGYMÁSRA. Mindenki mindig a maga bajával, jobb esetben karrierépítésével van elfoglalva. Az emberek egyszerűen nem gondolnak bele egymás érzéseibe, ami szerintem nagy hiba. Olvastam egyszer egy zen történetet, melyben megkéredzték a zen mestert, hogyan jellemezné röviden a kort, amelyben élünk. A válasza ez volt: "Az emberek egyre jobban ismerik a világukat, és egyre kevésbé önmagukat".
Tudod én is ilyen korszakban vagyok. Nem kapok nagyon segítséget. Én a legtöbb emberen látom, hogy milyen dolgokat érez, mert vannak szavak, gesztusok, amik árulkodnak. Én rajtam senki nem veszi észre, hacsak nem akarom kimondottan. Az emberek vakok.
2011. jan. 15. 10:11
9/9 Nevem Panni válasza:
Na de hogy a szülők sem veszik észre? Anyámék szartak rá, eszükbe nem jutott, hogy lehet nem is csak szomorú vagyok... Mondjuk az sem érdekli őket xD vagy legalábbis nem veszik észre
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!