Csak én látom így a világot, az embereket?
17 éves lány vagyok, azt mondják sokan, szüleim is, hogy jóval érettebb a koromnál. Nem sok barátom van, talán emiatt is...
Nem úgy látom a világot, mint a mai "jááj-istenkém-letörött-a-körmöm" vagy "legyen minden második nap új pasim!" típusú csajok. Járok diszkóba, havonta kb. 1szer, járok el haverokkal is, bárokba, stb, de nem iszom le magam addig hogy hánnyak is. Annyira naivak sokan, az osztályomból is. Hagyják, hogy kihasználják őket a srácok. És tényleg... a legtöbb csaj évfolyamtársam/oszt. társam egy jó nagy HÜLYE. Nem(csak) a tanulmányi eredményről van szó... persze nem várja el az ember hogy tudják mennyi gyök2, de tényleg HÜLYÉK. Hagyják magukat átverni, félrevezetni. Ha valami infóra van szükségem tőlük (pletyikről akarok tudni stb) 2 perc alatt kiszedem belőlük - pár ügyes, csavaros megjegyzéssel, kérdéssel, amikre akaratlanul is válaszolnak. Simán ki lehet őket cselezni, vagy meg lehet tudni tőlük bármit.
És annyira naivan látják a világot... mindig kiírnak facebook-ra meg msnre ilyen optimista, idealizált idézeteket, a szerelemmel, szeretettel, barátsággal kapcsolatban. Sztem tudjátok mire gondolok, ezek a hatalmas bölcsességek facebookon... azt hiszik bölcsek, és 17 évesen már mindent tudnak a megbocsájtásról, az élet viharairól, a nehézségekről, pedig SZ*RT se tudnak. Az hogy volt pár szerelmi ügyük és csalódtak, meg egyebek, máris azt jelenti, kiállták az élet nehéz próbáit??!! (félreértés ne essék: én tudom magamról, hogy az igazi nehézségek majd csak gimi után következnek... belegondolva, nekem így, szülői házban hogy eltartanak, etetnek, nem kell dolgoznom, pénzt adnak bulizásra/kávézásokra/haveri összejövetelekre, nagyon jó dolgom van. Elvégre mit csinálok cserébe? Házimunka, takarítás, pár dolgot anyunak, bevásárolok, csekket feladok, stb. De sztem ez édeskevés ahhozképest amit én kapok. És ha majd dolgoznom kell, gimi után egyetem mellett, az lesz a nehéz dolog. Vidéki vagyok, és bp-re szeretnék menni - na lakást is kell majd találni, vagy kolesz lesz... )
A legtöbben nem látják, ha valaki utálja őket, tényleg annyira HÜLYÉK. Nem veszik észre, ahogy a másik ránéz, ahogy a másik beszél vele, vagy ha a másik éppen lúzernak tartja ugyanolyan jókedélyűen beszél az adott emberrel, mert azt hiszi, jóban vannak.
vagy vegyük pl. a nővérem, aki 21 éves de még mindig velünk él (ide jár suliba szal hülyeség lenne ha különköltözne mert nincs élettársa). Fogyózik, és ha nincs itthon anyu, vacsira mindig natúr joghurtot/kefirt eszik, gyümivel, vagy zöldségekkel. Vagy simán egy gyümit csak. Szigorúan este 6kor vacsizik. De ha anya itthon van este 6-kor akkor mindig rátukmálja a kenyeret "Gyere csak, olyan unalmas az a kefir paprikával/az a joghurt almával, egyél hozzá egy kis kenyeret! meg sajtot is már, estleg vajazd meg.." És hagyja magát a nővérem. Mert ennyire BEFOLYÁSOLHATÓ, ahogy a mai tizenévesek, ill fiatalok, akár huszonévesek többsége is.
Vagy vegyük pl. a való világból Szandikát (igen belenézek néha a való világba, csak a röhögés kedvéért milyen szánalmas emberek és szociális kapcsolatok vannak), biztos ismeritek az a tiszta műnő feltöltött ajkakkal. Amikor a taktikázásról beszélgettek, azt mondta: "Én nem tudom hogy kell így játszani, világéletemben nem tudtam taktikázni, nem is tudok most se" Felröhögtem, és komolyan a könny is kicsordult a szememből. Ránéz az ember erre a műnőre, erre az agyilag zoknira, erre a SELEJTRE, és sztem már rögtön tudja, hogy ez nemhogy taktikázni nem tud, de kétjegyű számokat sem kivonni egymásból számológép nélkül.
Vagy például Zsófit, szintén a Való világból, ha őt elemezném. 19 évesen, mondjátok meg, hogy lehet valaki ilyen naiv???!! Hogy lehet így, ilyen idealistán látni a világot? Hogy lehet ilyen "minden szép és jó, cukimuki, tündéri" világban élni?
És egy csomószor felb*szom ezen az agyam. Miért ilyen ostobák az emberek? Hagyják magukat manipulálni, kiszedni magukból az infót... vagy épp pénzt is simán lehet kunyerálni tőlük. "Naaa, le vagyok égve, adjál már kölcsön" vagy pl.: "most épp nincs nálam zséé, hívj meg egy sörre" és a legtöbb ismim ezt meg is teszi... meghív. mert vagy jóindulatú, vagy szimplán kedves akar lenni, vagy nem akar schmutzig lenni. De kérdem én: ki a fenét érdekel más véleménye??! Engem sose érdekelt... sosem hívtam meg olyan embert italra akit nem csíptem, hiába tűntem bunkónak. Áh...
Bocsi, csak le kellett ezt írnom, ki, magamból...
17/l
23.22 - én is így gondolom :) Én is szoktam inni, de tartom a mértéket, és életemben nem rókáztam még piától. A cigit kipróbáltam, de nem tetszett, nem is cigizem.
Én is csomószor hallom ezt... vagy hogy facebookon beszélik "naa mikor lesz a köv. buli? mikor fogunk ismét bebaszniii?" És csak erről szól az életük, hogy igyanak meg hogy buliba letaperolja őket egy csomó srác + az utána köv. dolgok...
Kedves Kérdező... szerintem te egyszerűen csak el vagy szállva magadtól, és egyáltalán nem vagy érettebb a korodnál. Amit te itt elmondtál, ezen a megvető és lenéző hangon, egyáltalán nem érettségre utal, csupán mérhetetlen beképzeltségre. Ha nem vetted volna észre - ha nem lennél olyan naiv -, mindig mindenki azt hiszi magáról, hogy érettebb, mint a kortárasai. De mikor ezzel kezd egy kérdést, már látszik, hogy mi fog kijönni belőle. Tapasztalat.
Érettnek lenni azt jelenti, hogy az ember el tudja fogadni mások gyengeségeit, és nem gúnyt űz belőlük, nem kineveti, hanem megpróbál segíteni. Ha tudnád én hány olyan 16-20 éves ismerek, akik nem isznak nem cigiznek, nem MSN-hülyék... nagyon sokat. Ez nem olyan ritka dolog, mint ahogy hiszed. De mindenki abban a körben mozog, ahová a szíve húz - a tiéd a hülyébbek közé, hogy nevethess rajtuk. Tényleg azt hiszed, hogy a befolyásolhatóság az, hogy a nővéred fogyókúra közben rábiccent a vajaskenyérre?
Egyébként mint mondod, te is iszol, te is nézed a valóvilágot, te is taktikázol - akkor igazából miben különbözöl? 17 évesen minek iszol? Érett ember létedre miért nézel bele abba a szarba és főleg miért nem sajnálod inkább, hogy léteznek ilyen feltűnési viszketegséggel rendelkező emberek? Mi az, hogy mint valami idióta szappanoperasztár, te két perc alatt kiszeded valakiből a pletyka-infót... jó ég., azt hiszed, hogy erre fel lehet vágni? Hogy ezért téged bárki nagyon okosnak és ügyesnek fog tartani?
És szerinted az a baj, ha valaki idealistán nézi a világot? Nem tudtad, hogy az idealisták idealista világot szülnek, a taktikusok pedig taktikusat? És melyik a jobb: megtanulni a megbocsátást vagy folyton hazudozni? És mindeközben te is épp úgy teszel, mintha 17 évesen már mindent tudnál a világról, mások butaságáról és tehetetlenségéről, úgy teszel, mintha te magad kiemelkednél a posványból - pedig nem. Elképesztően benne vagy, és undorító, ahogy mindenkit lekezelsz,, lenézel, ostobának tartasz. Pedig egyszerűen csak emberek. És az élet sosem egyoldalú, csak te az még nem fogtad fel azzal az érett gondolkodásoddal.
Minden, amit itt elmondtál - közhely, és semmi más. Sok tizenéves szájból hallottam már ugyanezeket a mondatokat, de ahogy az előttem szóló írja, ez csak egy fejlődési szakasz. Ne hidd, hogy a piás barátaid nem mondják el magukban ugyanezeket (az élet nem ennyi, majd gini után lesz nehéz), ők is elgondolkodnak ezeken, csaupán veledellentétben magukban tartják, és nem vágnak fel a hatalmas tudásukra.
Engem nem baszott fel, hogy ilyen alacsony szellemi és lelki szinten állsz.Csak végtelenül elszomorít, hogy vannak, akik komolyan így gondolkodnak, mint te. Ennél még a piás-drogos fiatalok is jobbak, mert ők legalább nem hiszik magukat különbnek másoknál, ha nincs rá okuk. És bocs, de neked sincs rá okod, ha ennyire rosszindulatú és gyűlölködő ember vagy. A piából és cigivel idővel kinő az ember, de a rosszindulatból...
Annyit tudok mondani, hogy nézz magadba, és gondolkozz el azon, hogy ta talán nem isvagy olyan különleges - mert igen, ezt akartad hallani, ha magadnak sem vallod be, itt elég gyakran lehet ilyen jellegű kérdésekkel találkozni. Amikor elkezdesz majd úgy másokra nézni, hogy közben tudd, te sem vagy jobb, és ők is csak emberek... na akkor majd elkezdesz érni. De addig te is csak egy egoista, nagyképű tini vagy -a kérdésed témájából és a stílusából mindenesetre ez jött le.
19/L
"Hagyják magukat manipulálni, kiszedni magukból az infót..."
gyanús, hogy neked antiszociális személyiségzavarod lehet, vagy az lesz mivel 18 év alatt ilyeneket még nem mondanak ki egy emberről. sajnállak őszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!