Bölcsésznek vagy építésznek éri meg jobban tanulni?
mindkettőből alig van kereslet, azt ugye tudod?
az építésznél más a helyzet, ott első félév vizsgaidőszakáig sem jut el az elsősök fele, további húsz százalékuk elvérzik első vizsgaidőszakban. A fennmaradó 30% már kellemesen vághat neki a másodévnek.
arcra szórnak, nem tudásra, ezt sose feledd.
a nagyképű bölcsészek meg szakdoga előtt ébrednek rá, hogy az egész képzésükkel elcsesztek 3 évet az életükből.
Ha maximalista vagy és kellően állhatatos, tudsz éjszakákat görnyedni egy-egy vonal felett, hogy miniméterre pontosan ott legyen, ahol kell, akkor menj építésznek. Én, bölcsész lévén nem javaslom a bölcsészkart, mert nem tudsz majd mit kezdeni vele.
Annak idején én is ugyanilyenekben gondolkodtam, jó voltam matekból is, s jól ment a magyar, töri is, így elmentem töri bölcsész-tanárira. Most papírmunkát végzek egy irodában, aminek azért örülök annyira, mert már rég kerestem munkát, s már bármit elvállaltam volna.
Szóval igyekezz több lábon állni. Ha esetleg nem jön össze elsőre, akkor végezz el valami okj-s képzést, lehet, hogy azzal jobban belelátsz, hogy szeretnéd -e majd azt csinálni, vagy sem. Illetve a villamosmérnökökből kevés van, azok el tudnak helyezkedni.
Sok sikert és ne add fel az álmaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!