Mit tegyek? A tanárom feladta téli szünetre a Pál utcai fiúkat, hogy írjak belőle olvasónaplót. Ez így nem is olyan nagy baj.
Mindkettőt!
11 nap alatt erre mindenki képes! A Pál utcai fiúkat két nap alatt ki tudod olvasni, utána 1 nap alatt megírod a naplót. A walesi bárdokban pedig sok nem olyan hosszúak azok a versszakok, hidd el, hamar fog menni, 3-4 nap alatt megtanulod! És még maradt 4 szabad napod is! Csak kitartás!
Őszintén irigyellek! Komolyan! Én főiskolás vagyok, téli szünet nincs, ilyenkor is vannak vizsgák.
A Pál utcai fiúk nem hosszú, kevesebb, mint 200 oldal és nagyon olvasmányos. Egy délelőtt alatt le tudod gyűrni. Közben megírod az olvasónaplót.
A verset meg tanulhatod hangosan, miközben rendet teszel a szobádban, fürdés közben - fürdőkád -, megkérheted anyukádat, hogy mondjátok együtt a verset. Szerintem a vers is könnyű - bár lehet, hogy azért mondom ezt, mert a kedvenc versem a Tündérkirály mellett.
Szerintem ez egyáltalán nem sok.
Minden nap megtanulsz 3 versszakot.
Az olvasónaplót meg nem olyan nehéz megírni.
183 oldal, de már csak 3 fejezet hiányzik az olvasónaplóból, mert tnap leírtam 7-et, na az se volt semmi...
de egyébként az a baj h itt van karácsony 2 napra, aztán szilveszter...:S
a welszi bárdoknak olyan könnyű a ritmusa, hamar meg lehet tanulni. Azt tanuld meg legelébb! Ne napok alatt, legfeljebb két nap alatt. Akkor már nem fog nyomasztani a feladat. Tényleg jól tanulható. Képzeld el versszakonként képenként! Akár le is rajzolhatod, csak egy-két vonallal versszakonként, mert csak annyi, hogy könnyű felcserélni a versszakokat.Rajz számozva - így nem kevered össze. A karáscony alatt mindenkinek mondd el, így nem felejted el. Ezt mindenki szereti, és általában emlékeznek is rá.
Utána ráérsz olvasgatni, legvégső esetben kimásolod valahonnan a végét.
Így csináld, így jó lesz!
Szedd össze magad :)
Én hiányoztam mikor mondta hogy kezdjük el olvasni a Pál utcai fiúkat, osztálytársaim se mondták..és nem is emlegettük órán h olvasni kéne..aztán az egész P.U.F.-ból dogát iratott a tanárnő, és 3 nappal előtte szólt..hazaértem a suliból, fél négykor, aztán korrepetálás, fél ötig, utánna 7ig edzés,(versenyszerűen ritmikus gimnasztikázom)
negyed nyolcra értem haza, utánna kezdtem olvasni a Pál utcait..11re befejeztem, és másnap még olvasgattam, és meg tudtam tanulni..5ös lett a dogám :D
nem egy nagy ördőngősség, össze kell szedni magad, és hamar megleszel. :)
Verset pedig úgy tanulj, hogy két sort, hangosan, elmondassz monjuk ötször, aztán a másik két sort is ötször, és ötször (ha mondjuk négy soros egy versszak)az egészet egybe.Én így szoktam, és hamar megjegyzem.
Sok sikert.
13L
Ez semmi... úgy csinálsz, mintha 3 rövid versszak megtanulása hosszú órákat venne igénybe... én anno 1 óra alatt tanultam meg az egész verset és még ma is kívülről fújom.
Ha nem vergődnél, hanem úgy csinálnál, mint egy értelmes ember, akkor seperc alatt megtanulnád. Nehogy már az a napi negyedóra tanulás tegye tönkre a szüneted... néha úgy pofán húznám az ilyen hisztis tiniket....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!