3 japán cserediákot (lányok) fogunk elszállásolni 2 napig itthon. Milyen programokat tervezzek? (Ha egyáltalán kell tervezni bármit is. )
Arra gondoltam, hogy elmegyünk megnézni a nevezetességeket (Parlament, Hősök tere stb.)
Egymás megértése miatt is aggódok picit, mert angolul (és ugye japánul) beszélnek csak. Én angolt 4 éve tanulok a suliban, japánt 7 hónapja.
Ez lenne az első alkalom, hogy cserediákot fogadunk (még ha ilyen rövid időre is).
japán diáklányok....:D én tudnék pár jó programot ;)
viccet félretéve szerintem is jó ötlet a Parlament és a Hősök tere meg egyéb nevezetességek. Főzhetnétek valami magyarosat (bár lehet hogy nem bírják majd megenni) esetleg ajándékba küldjetek velük haza egy-egy Erős Pistát (én német ismerőseimnek vittem egyszer):)
hát csak arra értettem, hogy minek fogadtok cserediákot. kaptok e érte valamit, vagy majd te is kimész hozzájuk?
főzzél nekik gulyást meg töltött káposztát
A gulyás meg a töltött káposzta jó ötlet, csak vega vagyok, de attól még lehet, hogy megfőzöm a családnak. Azért jó, mert így bekerülök a programba, és én is ki tudok majd menni, remélhetőleg Japánba.
Ajándéknak valami hungarikumot gondoltam, az Erős Pista jó ötlet :) Ezen kívül mit lehetne még?
Pénztől függően én lehet, elvinném őket színházba, múzeuma (persze ha érdekli őket), este sétálgatnék velük Andrássy úton vagy bármi ilyen szépen kivilágított helyen... Várnál a siklót ki lehetne próbálni. Ja, meg Lánchíd, mesélni az oroszlánnyelves sztorit :).
Otthon meg... igen, tradicionális magyar kaják (esetleg szaloncukor, dobostorta, túró rudi), mutathatnál neki magyar zenéket (már ha van, amit szeretsz :D), magyar filmeket (dettó :D).
Ajándéknak hát... írok pár példát, aztűn válogathatsz kedvedre (én ugyan nem fogadtam cserediákot, mert hozzánk nem fértek volna el, de pár ismerősömnél voltak, szval az ő választásaikból is csemegéztem)
-Bp./Magyarország-útikönyv angolul
-népzenés CD
-paprikafüzér
-hímzett terítő
-Szamos marcipán meg egyéb magyar édesség (plusz esetleg bor :D)
-magyar mesefigurák
-kicsi reprodukciók/képeslapok magyar képzőművészeti alkotásokkal (egyik o.társam pl. A lila ruhás nőt meg A majálist adta Szinyeitől... meg Magányos cédrus, ilyenek...)
Szerintem pedig jó dolog a cserediák fogadás.
Egyrészt mert megismerkedsz más emberekkel és ezáltal lesznek ismerőseid akikkel akár levelezhetsz is, másodszorra pedig javul az angol nyelvtudásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!