Fekete angyalok, bűnösök vagy megváltók?
Figyelt kérdés
Nagybáttyám körülbelül 3 hete kórházba került, agyvérzést kapott. A kórházban azt mondták átküldik a krónikus belgyógyászatra. Az állapota nem változott. Anya és az uncsim (a nagybáttyám lánya) beszéltek az orvossal, azt mondta hamarosan onnan is mennie kell, vagy otthonba vagy haza, de ápoló mindenképpen kell neki, pelenkázni és etetni kell (gyomorszonda van beültetve neki). Ezért felvetődött az, hogy esetleg ne szenvedjen tovább. Konkrétan nem egyeztek meg tudtommal, ma viszont délelőtt meghalt. Szerintetek elítélendő az ilyen, vagy valahol megérthető? mert én eléggé kiakadtam ezen, most tudtam csak meg2009. jan. 22. 17:41
1/4 Srapnel válasza:
Nem értem a kérdést. Az elítélendő, hogy valaki meghal?
A többi egyelőre spekulációnak tűnik nekem.
2/4 anonim válasza:
passziv eutanázára, kegyes halálra gondol a kérdező...
az eutanázia sok erkölcsi és jogi kérdést vet fel. mi a jobb? húzni szenvedését, emberhez nem méltóan életben tartani, vagy segíteni meghalni? én hajlok afelé, hogy olykor jobb beavatkozni, de én nem hinném, hogy képes lennék ilyenhez asszisztálni.
3/4 anonim válasza:
Én sem látom "megalapozottnak" a vádad. Attól, hogy beszéltek arról az orvossal, hogy innen nem igazán van visszaút, és a halál "megváltás" lenne a betegnek még nem azt jelenti, hogy valaki közbenjárt.
4/4 anonim válasza:
Megváltók...Én se szeretném ha gépekkel tartanának életben,mesterségesen,amikor már mindez fáj, vagy nem is érzékelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!