Kinek mit jelent a névnapja?
Nem, és sajnos azoknak sem, akik felköszöntenek. Aznap hatszázszor kell belépnem az iwiwre, mert mindenki küldött egy-egy személytelen üzit, csatolva az összes azonos nevű ismerősnek. Azt tapasztalom, hogy macera azoknak is, akiknek észben kéne tartaniuk. Pedig nem kell, nem várom el, mert nem érdekel a névnapom - szerintem semmi köze hozzám annak a ténynek, hogy azt a nevet kaptam, ami x hónap y. napján van. Nagy cucc.
Ja, pedig a nevem szeretem. :)
Én azért észben tartom a névnapokat, de személyesen köszöntöm a közelebbi ismerősöket, és a családtagokat.
Nekem október 6-án van (Renáta). És eleinte eléggé fura volt (általánosban), hogy pont az aradi vértanúk megemlékezésével esik egybe, de már hozzászoktam. 10 éve gondolkodtam rajta, hogy a másik dátumot választom az ünneplésre, de a család is ezt szokta meg.
(A szülinapom meg aug. 9-én van, az meg Nagasaki lebombázásának évfordulója.)
Család, barátok névnapját és szülinapját észben tartom, és szeretem felköszönteni őket.
21/N
„Hát senkinek nem jelent örömet ez a nap???”
Meg szoktuk ünnepelni, de inkább csak a hagyomány miatt, egyébként nagy jelentősége nincs, ugyanis nem kapcsolódik hozzá semmilyen jeles esemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!