Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kinek mit jelent a névnapja?

Kinek mit jelent a névnapja?

Figyelt kérdés
Okoz-e különösebb örömöt, mitől érzed magad másként névnapod alkalmából...
2010. dec. 2. 11:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem semmit. Sokszor el is felejtem, hogy névnapom van.
2010. dec. 2. 12:43
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem, és sajnos azoknak sem, akik felköszöntenek. Aznap hatszázszor kell belépnem az iwiwre, mert mindenki küldött egy-egy személytelen üzit, csatolva az összes azonos nevű ismerősnek. Azt tapasztalom, hogy macera azoknak is, akiknek észben kéne tartaniuk. Pedig nem kell, nem várom el, mert nem érdekel a névnapom - szerintem semmi köze hozzám annak a ténynek, hogy azt a nevet kaptam, ami x hónap y. napján van. Nagy cucc.

Ja, pedig a nevem szeretem. :)

Én azért észben tartom a névnapokat, de személyesen köszöntöm a közelebbi ismerősöket, és a családtagokat.

2010. dec. 2. 12:53
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem október 6-án van (Renáta). És eleinte eléggé fura volt (általánosban), hogy pont az aradi vértanúk megemlékezésével esik egybe, de már hozzászoktam. 10 éve gondolkodtam rajta, hogy a másik dátumot választom az ünneplésre, de a család is ezt szokta meg.

(A szülinapom meg aug. 9-én van, az meg Nagasaki lebombázásának évfordulója.)

Család, barátok névnapját és szülinapját észben tartom, és szeretem felköszönteni őket.

21/N

2010. dec. 2. 13:02
 4/11 anonim ***** válasza:
semmie xtrát, kapok egy nagy milkát aztán kész
2010. dec. 2. 13:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy közlekedek nevem napján is, mint bármikor máskor.
2010. dec. 2. 18:11
 6/11 anonim ***** válasza:
És ez mitől közlekedés?
2010. dec. 2. 19:47
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát senkinek nem jelent örömet ez a nap???
2010. dec. 3. 07:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Én szeretem, kicsit lejjebb van mint a születésnapom, de azért jó dolog. Nálunk mindenki tart névnapot, (apumnak 5is lehetne).
2010. dec. 4. 00:42
 9/11 anonim ***** válasza:

„Hát senkinek nem jelent örömet ez a nap???”

Meg szoktuk ünnepelni, de inkább csak a hagyomány miatt, egyébként nagy jelentősége nincs, ugyanis nem kapcsolódik hozzá semmilyen jeles esemény.

2010. dec. 4. 01:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Két nappal a születésnapom után van. Legtöbb ember egyiket vagy másikat elfelejti, vagy nem is tud róla. De aki tud mindkettőről, az is csak egyszer szokott felköszönteni. Úgyhogy nekem a névnap, az csak a születésnap "utórengése".
2010. dec. 4. 04:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!