Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyaron és a japánon kívül...

A magyaron és a japánon kívül van méh nép, ahol a vezetéknév van elöl?

Figyelt kérdés
2010. nov. 28. 03:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kina, Korea, Vietnam. Az azsiai orszagok, es legtobb arab orszagok a vezeteknevet mondjak eloszor. Az araboknal, altalaban "Abdulnak a fia"...
2010. nov. 28. 05:19
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Pedig én úgy tudtam, hogy csak a japánoknál és nálunk van így, és emiatt egy "okos" nyelvész ki is találta a japán-magyar nyelvelméletet, vagyis, hogy a magyarok és a japánok nyelvrokonok, annak idején mindketten az Urálból indultunk el, csak más irányba, stb...
2010. nov. 28. 09:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem csak ez a kettő. Köszönöm. Nekem még India is rémlék, de lehet, hogy csak filmes baki volt?
2010. nov. 28. 09:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Ázsiai népek. Például Kínában is úgy van a dátum, hogy év,hó,nap. Viszont én úgy tudom az araboknál a keresztnév van elől.
2010. nov. 28. 15:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen. ázsiai népeknél. Bár, érdekes, mert Kínában a fiú az apa vezetéknevét, a lány az anya vezetéknevét kapja, és esküvőkor nem veszi fel a nő a férfi vezetéknevét.
2010. nov. 28. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!