Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jogosan pampognak az eladók,...

Jogosan pampognak az eladók, mikor a vásárlók visszakérik a visszajáró 10-20 forintot?

Figyelt kérdés

Én csak egyszer csináltam ilyet, egy gyrososnál, mikor visszaadta, hozzá is fűzte, hogy "az a 10 forint aztán baromira kellhet, b@zmeg." Nem nekem mondta csak haverjaim is vásároltak, akik utánam álltak a sorban, és ők hallották.

Nem is ez a lényeg, hanem miért érzik egyértelműnek, hogy ha 990 az ár, akkor ha te odaadsz egy ezrest, azt jelenti, hogy jól vagyunk, és alapból nem gondol arra, hogy vissza kéne adni.

Ennek a gyrososnak is lehet napi 300 vevője minimum, ha mindenkivel megcsinálja, az napi 3000, és ha dolgozik 20 napot egy hónapban, az havi plusz 60000 forint. Vagy ez így magától értetődik?

2010. nov. 25. 16:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenkor kérném a vásárlók könyvét.
2010. nov. 25. 16:44
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Én nem csinálok ügyet belőle, felőlem megtarthatja. Tudod, milyen szörnyű körülmények közt tartják ma a dolgozókat, pár tíz ezerért, gyakran be se jelentve, szabadság nélkül, napi 10-12 órát robotolhat. Nem sajnálom tőle azt a pár plusz 10 ezret, amit így összetarhál. Ha egyáltalán az övé lesz. De neked is igazad van, ha visszajár, adja vissza, de minimum ne tegyen megjegyzést! Más dolog, hogy engem speciel nem érdekel azt a 10-20 Ft, mert elég jól keresek.
2010. nov. 25. 16:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hallottam már erről, de velem még sose fordult elő, így nem tudom, mit tennék. Eddig mindig visszaadnak pontosan, 5 forintot is :) Már amennyire néztem a blokkot.
2010. nov. 25. 16:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Velem se fordult elő még ilyen. Mindig visszaadtak ha nem szóltam, hogy tartsa meg.
2010. nov. 25. 16:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

általában én is azt mondom tartsa meg, de nem mindig.

azt is elhiszem, hogy aki nem saját maga a vállalkozó, hanem alkalmazott, biztos nagyon rosszul keres, ettől függetlenül ne tartsa már természetesnek, hogy az neki jár.

2010. nov. 25. 17:09
 6/9 anonim ***** válasza:
58%
"Annyira kell, mint neked, b@zmeg."
2010. nov. 25. 17:36
 7/9 anonim ***** válasza:
64%

Most ezt ugye nem kérdezed komolyan? :)

Mármint egy 10-20ezer forintos családi bevásárlásnál még felmerülhet a kérdésed...

De egy gyrosból egyet vesz az ember... ha a pampogás jogos (lenne), akkor mi értelme 990-ért adni 1000 helyett??? :)

Ettől függetlenül én mindig otthagyom... de ennek a pasinak lehet, hogy még egy százast is visszadobtam volna, ha ekkora szüksége van a pénzre... :D

2010. nov. 25. 18:28
 8/9 anonim ***** válasza:
68%
Aki gazdag, hagyhat borravalót.
2010. nov. 25. 21:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogos, sőt taplóság. Hiszen sehol sem tojják a pénzt, nem is a fán terem... ha minden helyen, ahol úgy jön ki, hogy 10 Ft a visszjáró, odaadnám a pénztárosnak, elég sok pénzt vcesztenék vele, mert sok kicsi sokra megy. Ha megvan adva az ár, akkor annyit kell fizetni. Esetleges borravaló meg akkor, ha olyan helyen van az ember (nem önkiszolgáló étterem, taxi, futár), de akkor sem jár vagy kötelező... amit ez a gyrosos csávó/csaj csinált, az a szarrágás tipikus példája. Ilyenkor én is a vásárlók könyvét kérném...
2010. nov. 26. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!