Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az embereknek mi a baja az...

Az embereknek mi a baja az Egyetemmel/egyetemistákkal?

Figyelt kérdés
2010. nov. 19. 16:29
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
33%
A kérdésre a válasz benne van az 'egyetem' szóban, tehát egy ilyen helynek megvan a maga saját 'világszemlélete' és erre próbálják nevelni a diákokat. Egyetemesen, azaz mindet. A végeredmény az egyoldalú gondolkodás és a felszínesség. A legtöbb diáknál. Persze vannak kivételek, biztos.
2010. nov. 22. 12:09
 22/30 anonim ***** válasza:

12:09

nem ellentmondásos kicsit, amit írsz?

tehát egyszerre egyetemlegesen is és egyoldalúan is?

2010. nov. 22. 12:13
 23/30 anonim ***** válasza:
50%

Én örülök, hogy alacsony ponthatárral is be lehet jutni. Én középiskolában nem voltam jó tanuló. De nem azért, mert buta voltam. Nagyon is jó fejem van a tanuláshoz. Két oka van, hogy nem tanultam: lusta voltam, és még voltak szociális (lelki) problémáim, amitől depressziós lettem az utolsó - a két legfontosabb - évben.

Bejutottam egyetemre és még nehéz átállni a tanulásra de a motiváció már megvan. Csak fizetősre jutottam be és csak levelezőre, bár erre is akartam, mivel anyagi okok miatt dolgoznom kell mellette.

De azt megjegyezném, hogy a levelezősöket általában nem hülyék. Nem lógják el az egyetemet, mivel keményen meg kell küzdeniük érte.

Nem úgy mint a sok nappalis aki végigbulizza az egyetemet, és apu meg anyu fizet mindent.

2010. nov. 28. 22:09
 24/30 anonim ***** válasza:

11-22 12:13

Hol az ellentmondás? Egyetemesen, azaz mindenkit ugyanarra az egyféle hozzáállásra tanítanak. Eredménye egyoldalúság. Ha nem érted, csak nézz be egyszer egy egyetemre, látni fogod.

2010. dec. 11. 18:33
 25/30 anonim ***** válasza:
hát én egyfolytában egyetemeken vagyok, de valahogy ezt nem látom
2010. dec. 11. 19:12
 26/30 anonim ***** válasza:

22:09

igen, én annak örülnék, ha abszolút semmi köze nem lenne a középiskolai eredménynek a bejutáshoz, mivel ég és föld a két kategória, nem összehasonlítási alap a középiskolai "eredmény"

de a levelezőképzésről azért én úgy vélem, hogy szinte mindenhol köztudott, hogy a nappalin oktatott anyag egy redukát, sűrített változata tud csak lemenni, szóval egy nappali képzéssel azért ne említsük egy lapon

nem azért, de mennyivel normálisabb módszer volt az h adott diák kinézte mit és hol akar tanulni, és minden osztályzattól meg ponttól függetlenül egyszerűen fogta magát és elment felvételizni, aztán ennek eredményeképpen vagy bekerült vagy nem

ez mintha objektívebb mérés lenne, nem?

2010. dec. 11. 19:16
 27/30 A kérdező kommentje:

"ez mintha objektívebb mérés lenne, nem?"

Lehet, de mi lenne ha most elindulna 120-130 ezer felvételiző vizsgát írni.

2010. dec. 12. 00:13
 28/30 anonim ***** válasza:

Át kéne ütemezni a felvételi módszerét, napjait, meg az ehhez kapcsolódó papírmunkát. Ez azoknak a dolga, akiket amúgy is ezért fizetnek tanév közben is.

A középiskolai felvételiket is meg tudják oldani, ezt sem lenne túl nagy probléma.

2010. dec. 12. 19:04
 29/30 anonim ***** válasza:

00:13

hosszú éveken keresztül meg tudták oldani, az egetemek pedig most is nagyon szívesen visszaállítanák ezt a rendszert, mert alapjában utálják, hogy a középiskola mondja meg, ki kerül be hozzájuk. úgyhogy nem hiszem, h ezzel lenne probléma, ők harcolnak ezért folyamatosan, csak hát ezt a fantasztikusan elterjedt rendszert most nem lesz könnyű megváltoztatni hirtelen, ez igaz.

(bár akkoriban is egyik évről a másikra változtattak, szóval sok akadályát se látom)

2010. dec. 12. 21:55
 30/30 anonim ***** válasza:
Sajnos mostmár még csk nem is az iskola dönt a beérkezett jelentkezések, eredmények alapján, hanem egy dilettáns kft.
2010. dec. 12. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!