Verset keresek versmondóra, ki segít?
Az egyiknek mindenképpen kortárs(ma élő) költőnek kell lenni a másik szabadon választott.Ki mit ajánl?
Romantikusat,vidámat vagy vágyódó témájút keresek.(leginkább olyat ami sokat mondó)
Segítetek?
középiskolában egy osztálytársnől ezzel nyert szavalóversenyt:
Weöres Sándor: Majomország
Aktuális téma :D
Kortárs költők közül Fodor Ákos verseit kedvelem, csak nem tudom, van-e hosszabb verse,mert én zömmel a rövideket olvastam eddig.
Kedvenc költőm: Szabó Lőrinc, legkedvesebb versem a Semmiért egészen. Volt osztálytársnőm ezzel indult (régen) és annyira szép, olyan szépen szavalta magyarórán, hogy általa kedveltem meg a költőt, és verseit.
Fodor Ákosnak van hosszabb verse természetesen, több is. Nekem a Mikor elmentek c. tetszik a leginkább, mindig kiráz tőle a hideg. Ma élők közül szeretem Karfiáth Orsolya verseit is, de van még néhány elég jó, de talán nála mindenki talál testhezállót.
Szabadon választott... Nehéz kérdés. Vidám kategórában Heltai Jenőtől a Szerelmi vallomás c. verset ajánlom. Romantikus is a maga nemében :D, ha nem is ezt választod, ajánlom olvasd el :D.
Romantikus: Vajda János Harminc év után c. műve. Van benne néhány igen megrázó sor.
Sokat mondó: Pilinszky: Tilos csillagon vagy a Ne félj.
Ezek mind nagyon jók, de passzolnia kell a te egyéniségedhez is.
Nyugodni térnek a tyúkok;
Az emberekkel egy úton
A nap a tiszta égen elalszik;
Emberek ezre Budapest fele utazik
Gyorsan futunk hazafelé;
A Nyugati pályaudvar elé
Odaérkezik a vonat;
Várhatjuk a buszokat
Busszal irány Rákospalotára;
Bepakoltam a suliba mára?
Megyünk a pusztába száz éjjel;
Az utasokra száz tekintéllyel
Nem hallgatnak sehol zenét;
A csöndben hallani tücsök énekét
A vonat hangszigetelt;
Ez a nap sok jóval is telt
Simon István: Mirza
Ez egy aranyos vers. Nekem tetszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!