Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szokása a cégeknek, elképzelhe...

Szokása a cégeknek, elképzelhető, lehetséges dolog, hogy egy cég, ahová az ember beadja az önéletrajzát, közösségi oldalakon rákeres az állásra pályázóra?

Figyelt kérdés
Semmi kínos fotó, hamis adat nincs rólam közösségi oldalakon, csak kíváncsi vagyok, előfordulhat-e ilyen, hogy rámkeresnek.
2010. nov. 11. 22:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
18:58! Ez viszont nem diszkrimináció? Egy tetoválás miben számít hátránynak akkor, amikor a munkáról van szó? Ha nem találkozik ügyfelekkel, és nem mutogatja a tetkóját, akkor miért baj?
2010. nov. 14. 19:25
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Vannak helyek, ahol előírás a megfelelő kinézet. Például az üzleti életben esélyed sincs, ha van egy nagy tetoválásod, vagy mondjuk férfi létedre hosszú a hajad.

Szerintem ez nem diszkrimináció. Arról, hogy valaki férfinak vagy nőnek születik, nem tehet. Arról, hogy mondjuk egy koponya virít az alkarján, csakis ő tehet.

Egyébként szerintem nem baj, ha informatív oldalad van egy közösségi oldalon. Csak vállalható információk legyenek. Pl. ha fenn van pár kép, amin söröztök a haverokkal, az nem baj. Ha lehányt ruhában táncolsz az asztal tetején, az viszont igen.

A szkriptális megnyilvánulásoknál is van, ami pozitív vagy legalábbis semleges, és van, ami határozottan negatív.

Titkárnői állásra jelentkezett nemrég egy lány, aki teleírta az adatlapját, nagyon informatív volt, nem volt benne igazán bántó - eltekintve attól, hogy gyakorlatilag egyetlen szót sem sikerült helyesírási hiba nélkül leírnia. Hát őt nem hívtuk be, mert aki ezt képes saját magáról kiírni, arra nyilván nem bízhatjuk rá az ügyfelekkel való levelezést.

2010. nov. 14. 20:11
 13/18 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy pl. hajópincérnek nem szívesen alkalmaznak tetovált, piercinges embert. A tetoválás elfogadható, ha ruha alatt van, és ha nem tiltott, rosszat jelentő jelkép.

Rólam olyan fotó van fönt, amin szét van terítve a hajam, a ballagási fotóim, a tablófotóm, a ballagási frizurám, meg néhány olyan beállított kép, amin a szél fújja a hajam, meg a szemeimről egy premier plán kép. Szóval, szolidak.

Egyéb képek a vizsgamunkámról vannak, meg utazásos képeim.

2010. nov. 14. 22:33
 14/18 anonim ***** válasza:
És akkor most az nekem gáz lenne, ha sok egyéb között van egy olyan kép is, ahol a barátommal csókolózunk (meleg vagyok) ? Elvégre másnak is akadnak ilyen képei, semmi több, csak szimpla csók ... (az is elkapott pillanatban amúgy).
2010. nov. 16. 13:48
 15/18 A kérdező kommentje:

Meleg téma...hm.... Ha munkaadó lennék, és te meleg lennél, de jók lennének az iskolai eredményeid és az eddigi referenciáid, valószínűleg alkalmaználak, de csak kritériumokkal. Mondjuk, amúgy is lenne etikai kódex, és azt a heteróknak is be kéne tartaniuk. Ha nem, akkor game over.

Amúgy nincs bajom a melegekkel addig, amíg nem hangoztatják, hogy ők melegek (lásd a pesti melegfelvonulás). Egyszer elmondja, oké, kész, többet nem érdekel senkit.

Szerintem vedd le a csókolózós képet. Az még egy heteróra sem vet feltétlen jó fényt. A magukra adó cégek jól megnézik, kit alkalmaznak.

De ez egy speciális eset, én viszont általánosságban gondolkodtam a közösségi adatlap - állás témáról.

2010. nov. 16. 17:27
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
18.58-as vagyok. A szexuális hovatartozás bár nem tartozik senkire. De mégis, ha választhatsz 3 ember közül, az egyik nyiltan meleg, a másik tetkós, a harmadik a felesége kezét fogja egy parkban. Az iskolai végzettségük, tapasztalataik, koruk azonos, de csak 1 hely van. Az első kettőnek esélye sincs. Diszkrimináció-e? Igen, de senki sem érdekel, mert bizonyítani ebben az esetben nem tudják, hiszen a képeket maguk közölték, saját akaratból. Még a meghallgatásig se jutnának el nálunk. Bocsánat az őszinteségért. Ez az igazság. Ha munkát keresel, legyen rólad max 3 fotó fent, ha lehet családi környezetben, rendezett háttérrel- ne üres üvegekkel, és szétdobált alsógatyákkal, felöltözve teljes ruházattal, ha háttérben bekeretezett diploma van + pont. Lányokon ne legyen ujjatlan top, térd fölé érő szoknya, fiúkon rövid nadrág, ujjatlan póló. A cégnél nagyon szigorúan veszik az öltözködést, írásban mindenki a munkaszerződése mellé kapja, és alá is kell írnia, hogy vállalja ezeket a kötöttségeket. A hobbit is jól válaszd meg. Szeretjük azt, aki olvas- szabad idejében műveli magát,- kertészkedik, horgászik- vagyis nyugodt típus, szeret sétálni, valamilyen sportot űz- kitartást jelképezi. Ez csak egy jó tanács. Van aki megfogadja, és van aki nem...
2010. nov. 16. 19:22
 17/18 anonim ***** válasza:

Háát csak tudod, ez tök szép így leírva, de abba bárki belegondol, mennyire nagyon fals képet mutat egy ilyen "bemutatkozás", ahol a hobbyja mindenkinek az olvasás, sétálás, valójában könyvet nem igen látott még, szóval én azt mondanám, hogy konzervatívabb cégvezetők, hr-esek persze nagyon nézhetik az ilyet, csak éppen ennek hátterébe nem gondolnak bele, na csak mert kapásból ismerek nem egy embert, aki pont ilyen okok miatt tök hamis képet fest le magáról szándékosan.

Lehet h úgy a bemutatkozás alapján szimpatikus, csak aztán nehogy elteljen 2 hét és valóban megismerjétek, mert az gáz lesz :)

Meleget pedig ne a melegfelvonulással azonosíts, mert a legtöbb értelmes meleg is elutasítja azt! Ez nem is kérdés! Sztem a félelmed alaptalan, hogy ő azt naponta 10x hangoztatja, hiszen leginkább el se mondja. Ugyan miért is mondaná? ha netán kifejezetten rákérdez majd egy olyan munkatárs, akivel jobb viszony ba kerülnek, akkor lehet, na de ezt csak úgy kapásból biztos nem fogja senki orrára kötni. Bár olyan véleményt is hallottam egyébként már, h a melegek jó munkaerő, mert sok köztük a magasan képzett, és sokkal megbízhatóbbak, hiszen nincs gyerek, nincs olyan családi kötöttség, mint egy házas ember esetében, azaz jobban lehet rájuk a munkahelyen számítani netán hétvégén is stb. Ez komoly! Ismerek ilyen multit, akinek ez jó szempont.

Etikai kódex meg hogy merül fel? Na sztem alehető legszigorúbb etikai kódexes, legkonzervatívabb cégnél lepődnénk meg a legjobban ..., ilyennél is voltam, és nem egyszer lepődtem meg se wc-ben, se a fénymásolóhelyiségben :))))

2010. nov. 16. 21:02
 18/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom pontosan, milyen lenne az én etikai kódexem, de szigorúan vennék minden olyan dolgot, ami a munkát hátráltatja, és ami nem a munkahelyre tartozik (pl. szex).

Mondom, én általánosságban gondolkodom. A melegek speciálisak ebben az esetben, bennem felmerülne az, hogy hogyan fogadnák a kollégái, ha rájönnének.... Egyébként rá is ugyanúgy vonatkozna a kódex, mint a heterókra.

2010. nov. 16. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!