Mi ezeknek a kifelyezéseknek a jelentése?
magyarosabban nem tudtam a kérdést megfogalmazni.:)
- megbélyegzett ember
- 7 szűk esztendő
- utánam a vízözön
- Jákob lajtorjája
a jelentésüket, (és hogy mire használják...etc.) nem találtam sehol:(
először is: kifejezések pontos j-vel!!
megbélyegzett ember: passz, nem akarok baromságot mondani :D
7 szűk esztendő: valaki nagyon fukar...
utánam a vízözön: ezt csak értem de nem tudom megmagyarázni :D
a jákobost meg most hallom először :)
*Megbelyegzett ember- valami hibat kovetett el, mely alol nem mentesul, nem felejtik, jelzojeve valik a bune.
Megjeloles, hogy vetkezett?( Kain miatt gondolok erre, mert ugye az Ur megbelyegezte)Tehat: olyan emberre hasznaljak, aki meg mindig vezekel a multban elkovetett hibajaert.
*7 szuk esztendo- ez is bibliai...Van hozza egy tortenet, erdemes elolvasni, mert van mondanivaloja. A 7 szuk esztendo az insegre utal. Tehat: Inseges idoszak kovetkezik. Eleve erdekes, hogy mekkora jelentosege van a Bibiliaban a hetes szamnak, de mindegy.
*Utanam a vizozon: hat, ez sokadik Lajos(15.?) mondta, es leginkabb a felelotlensegre, hanyagsagra utal. De az elozoekbol kiindulva, ez nem epp biblia, tehat lehet, hogy Noera vagy barmi masra gondolsz, de nekem ez jott le.
*A Jakosbos pedig. Huh, ez mar tenyleg nagyon regen volt, nem is emlekszem ra annyira, de az biztos, hogy almodik es megjlenik neki ez a nagy letra, osszekoti az embert istennel( vagy talan a mennyet a folddel?), tehat gondolom valami, kapcsolatot, teljesseget, osszekotest szimbloizalhat.
Remelem adtam kiindulopontot, hogy mit is jelenthetnek.
A Bibliat kellene atolvasni, akkor biztosan rajonnel, vagy kerdezz meg egy hivot, ok biztos jobban tudjak ezeket.
Nekem az ozonvzes santit egy kicsit, mert nem illik a felsorolasba. Biztos van vmi istenes is, nem tudom, nem vagyok kereszteny.
Sok sikert.(:
Na, utananeztem.
Tudtam en, hogy nem stimmel a vizozonos.
Bizony, Noe mondta, mikor beszallt a barkajaba, es a jelentese, kb:
"nincs visszaut"
Elozo voltam
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!