Mi az a portfolió?
Ha vállalati/pénzügyi vonatkozásban kérdezed, akkor egy cég létező összes befektetése. Ebben benne vannak a devizái, kibocsájtott kötvényei, megvásárolt részvényei, adott kölcsönei, fejlesztései, értékpapírjai, prototípusai, stb. Tehát az összes befektetés.
A másik srác vmi gyűjteményről beszélt, nem tudom, hogy miféle portfólió létezik még, én csak erről hallottam, azért írtam oda a "vonatkozásban"-t, mert ha ő úgy tudja, akkor biztos jelenthet valami egész mást is :)
Portfólió (olasz eredetű szó: dokumentumdosszié, szakértői dosszié) A portfólió olyan dokumentumok gyűjteménye, amely megvilágítják valakinek egy adott területen szerzett tudását, jártasságát, hozzáállását.
Vagy egy cég,bank céljait,eredményeit,koncepcióit,stb..
Referencia munkák gyűjteménye is lehet, ahogy az előttem szólók is mondták.
De jelenthet egy befektetés-csomagot is.
A kockázati befektetéstől kezdve (itt nagy a bukás esélye, de néha, nagyot is lehet kaszálni vele), a közönséges részvényeken át, egészen az állampapírokig (kicsi, de betonbiztos nyereség) bezárólag, hogy a pénzedet milyen arányban, mibe fekteted be, az csak rajtad áll.
Abba fekteted a pénzedet, ízlésed szerint, olyan elosztásban, amibe akarod. Ha nem csak egyfajta dologba fektetsz be, attől kezdve hívják a befektetett pénzeid összességét "portfólió"-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!