Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy alakult ki a 24 órázás,...

Hogy alakult ki a 24 órázás, a 24/48, vagy 24/72, mint munkaforma és ez a valóságban hogy működik?

Figyelt kérdés
Szerintem teljesen embertelen azt várni valakitől, hogy ennyi időn át készenlétben legyen. A 12 óra is bőven elég egy nap.
tegnapelőtt 20:30
 1/8 anonim ***** válasza:
24/72-nel kapsz 4 ora pihenoidot is, azt "csucsidon" kivul barmikor eltoltheted tetszolegesen. Legalabbis allami szerveknel igy volt regebben.
tegnapelőtt 22:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Ténxleg embertelen

Én azt hallottam idős ismerőstől aki egészségügyben dolgozott és 24 óráznia kellett nekik vagy sokszor többet hogy nem volt már akkor sem elég ember, viszont a beteg jött és őket el kellett látni

Így azt terelhelték meg akit tudtak. Az alkalmazottakat

Ha mindenki csak 8 órában lett volna a betegek sokszor magukra maradtak volna szakellátás nélkül

tegnap 01:50
 3/8 A kérdező kommentje:
De miért jobb a 24 ora mint a 8, vagy 12 óra? Szervezés kérdése.
tegnap 08:00
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem jobb.

Kényszermegoldás volt, ami norma lett

Ami a szervezést illeti, könnyebb egy embert le szervezni 24 órára, mint kettőt 12 órára, vagy hármat nyolc órára

tegnap 08:41
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom mennyien érik meg a nyugdíjas kort, akik 3-4 műszakban dolgoznak, vagy 24 óráznak.
tegnap 09:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 24 óráztam, legjobb volt. Igaz, nekünk úgy volt, hogy délután négyig meló, utána készenlét. Tehát simán megvolt a 4 óra pihenő.

Utána meg 3 napig szabadnap.

tegnap 10:44
 7/8 anonim ***** válasza:

A 24 óra nem szokott teljes munkaidőt jelenteni.

A MT a napi munkavégzés maximumát 12 órában határozza meg. Kivéve, ha készenléti jellegű a munkakör. Ilyenkor az ember csak ott van, jó esetben unatkozik, alszik, stb, rossz esetben meg dolgozik.

Ami munkaköröket én ismerek, ott 12 óra valós munkavégzés után le kell(ene) váltani a dolgozót.

ma 17:13
 8/8 anonim ***** válasza:
A tűzoltók pl. gyakran azért tűzoltók, mert bejárnak aludni, aztán a fennmaradó szabadnapokra meg van egy másik állásuk. Ha nem különösebben pechesek, akkor ki tudják aludni magukat a 24 óra alatt. Még ha nem is egyhuzamban.
ma 17:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!