Hogy alakult ki a 24 órázás, a 24/48, vagy 24/72, mint munkaforma és ez a valóságban hogy működik?
Ténxleg embertelen
Én azt hallottam idős ismerőstől aki egészségügyben dolgozott és 24 óráznia kellett nekik vagy sokszor többet hogy nem volt már akkor sem elég ember, viszont a beteg jött és őket el kellett látni
Így azt terelhelték meg akit tudtak. Az alkalmazottakat
Ha mindenki csak 8 órában lett volna a betegek sokszor magukra maradtak volna szakellátás nélkül
Nem jobb.
Kényszermegoldás volt, ami norma lett
Ami a szervezést illeti, könnyebb egy embert le szervezni 24 órára, mint kettőt 12 órára, vagy hármat nyolc órára
Én 24 óráztam, legjobb volt. Igaz, nekünk úgy volt, hogy délután négyig meló, utána készenlét. Tehát simán megvolt a 4 óra pihenő.
Utána meg 3 napig szabadnap.
A 24 óra nem szokott teljes munkaidőt jelenteni.
A MT a napi munkavégzés maximumát 12 órában határozza meg. Kivéve, ha készenléti jellegű a munkakör. Ilyenkor az ember csak ott van, jó esetben unatkozik, alszik, stb, rossz esetben meg dolgozik.
Ami munkaköröket én ismerek, ott 12 óra valós munkavégzés után le kell(ene) váltani a dolgozót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!