Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A Trevi-kút mitől olyan menő?

A Trevi-kút mitől olyan menő?

Figyelt kérdés
Ismerkedős oldalakon nagyon sok lánynak látom a profilján, akár magyar, akár külföldi.
szept. 10. 00:09
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Ugyanazért, amiért kötelezően mindenki csinál magáról egy képet a háttérben az Eiffel-toronnyal, ha Párizsban jár. Bibibi, én itt voltam, menő vagyok!
szept. 10. 05:05
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Látványosság, ennyi. Én is voltam, szép, de menőnek nem mondanám, egy sima helyi nevezetesség.
szept. 10. 05:20
 3/9 anonim ***** válasza:
Mert aki Rómában jár, annak "kötelező" elmennie, a Trevi kúthoz is , mivel Róma egyik jelképe, és a világ egyik leghíresebb szökőkútja. Milliónyi túristát vonz évről évre. Azt nem tudom mennyire menő vagy nem, fotót készíteni ott, de ha már ott vannak, nem lehet kihagyni. Persze biztos nagyon sokan azért fotózkodnak ott, hogy menőnek tűnjenek. De van aki csak emlékbe szánja a képet, és megosztja az ismerőseivel, hogy milyen "csodahely", és milyen nagy élmény ott lenni. Maga a szökőkút is impozáns méretével, barokk stílusával, a kidolgozott szobraival lenyűgöző látványt nyújt, főleg az esti, kivilágított fényeivel. Számos olasz/világhírű filmben háttérként szolgált, pl A Római vakációban, Az édes életben, Csáó Lizzie-ben, Angyalok és démonok című filmben. Noha nem középkori építmény, mint a Colosseum, de majdnem annyira ismert, ahhoz képest is, hogy csak a 17-ik században épült.A szökőkútban fürdeni szigorúan tilos, és keményen büntetik is. Ha azt valaki megmeri csinálni ott fényes nappal, az tényleg menő, viszont nagyon nem olcsó mulatság😄
szept. 10. 05:34
 4/9 anonim válasza:
100%
Szerintem gyönyörű, és igen, lefotóztam, de én azért, hogy ha megöregszem, legyen emlékem arról milyen helyeken jártam. Ugyan úgy lefotóztam mondjuk a Hármashatár hegyről lévő kilátást is, mint az amerikai Szabadság szobrot. Emlékbe
szept. 10. 06:25
 5/9 anonim ***** válasza:

#3: "De van aki csak emlékbe szánja a képet, és megosztja az ismerőseivel, hogy milyen "csodahely", és milyen nagy élmény ott lenni"

Na ebből szokott sértődés lenni (kicsit eltérve a kérdéstől), hogy senkinek se nézem meg a nyaralós képeit. Mert az ok, hogy neki nagy élmény volt, de abból én semmit nem érzek. Tudom, hogy néz ki a Trévi-kút, nézhetek róla profi fotókat ha akarok, őt is tudom, hogy néz ki, francokat se érdekli, hogy ott vigyorok egy hülye szelfin előtte. Régebben türelmes voltam, végignéztem a 100. képet valakinek a nyaralásáról, de már nem!

szept. 10. 06:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól olyan menő hogy rengeteg pénzt hoz a vàrosnak. Naponta több szàz kg érmét dobnak bele
szept. 10. 06:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Kulturálisan értékes, fotót meg azért csinálnak ott az emberek, hogy legyen emlékük róla, hogy ott jártak, az meg már egy másik dolog, hogy a legtöbben szeretik megmutatni, ha valami érdekeset csinálnak, és ez annak számít. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkit érdekel, de a közeli barátaikat azért valószínűleg igen. Társkeresőre meg azért teszik fel, mert valószínűleg egy jól sikerült kép, szép környezetben, másrészt ebből látni lehet valamennyit az érdeklődési köréből (szeret utazni).
szept. 10. 07:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 3-as, a Colosseum nem középkori, hanem ókori. Hivatalos nevén amphitheatrum Flavium, Titus császár idejében lett kész az 1. században. A Colosseum nevet egy közeli hatalmas Néró-szoborról akasztották rá (sajnos ez már nincs meg).
szept. 10. 08:33
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 Igazad van, bocs! Elírtam.
szept. 11. 03:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!