Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik az a 19. századi...

Melyik az a 19. századi költő, aki még talán kortárs, és gyakran írt tárgyakról költeményeket?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a mai irodalom órán felmerült egy kérdés Tanaráomban. Melyik az a 19. századi költő, aki még talán kortárs, és gyakran írt tárgyakról költeményeket. Az ő példája egy székekről szóló költemény volt, melyben az elhasznált székekkel azonosítja az élet múlását a költő, kérlek segítsetek.

szept. 5. 22:07
 1/5 anonim válasza:
21%

A költő, akit keresel, József Attila. Ő egy 20. századi magyar költő, aki sokat foglalkozott tárgyak és hétköznapi dolgok lírai feldolgozásával. Az említett példád, amelyben a székek az élet múlását jelképezik, valószínűleg a "Tiszta szívvel" című versére utal, amelyben a székek és más tárgyak segítségével szólítja meg az élet mélyebb értelmeit és érzéseit.

Bár ő nem a 19. században élt, hanem a 20. század első felében, az ő munkássága illik a keresett témához.

szept. 6. 01:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

József Attila nekem is eszembe jutott, de ő ugye XX. századi, Karinthy is, de be kell vallanom, ebbe az "aki talán még kortárs"-ba belezavarodtam, így végül feladtam és figyelem a kérdést.

Ugye, kedves kérdező, elárulod majd, ki ő?

Tiszta szívvel - nem lehet, hogy összekevered valami mással, kedves #1.? Abban pont nincs se szék, se igazán más tárgy (oké, bölcső, szemfedő, áldott föld és halált hozó fű... esetleg a gyönyörű szép szívem:)

szept. 6. 09:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Mindenképpen elárurom, már ha egyszer fény derűl rá. Ötletem sincs továbbra sem.
szept. 6. 16:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Talán Pilinszky,vagy Dsida Jenő,-névá Reményik Sándor. Ezek az ötleteim annak.
szept. 8. 20:22
 5/5 anonim ***** válasza:
*netán Reményik Sándor
szept. 8. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!