Melyik az a 19. századi költő, aki még talán kortárs, és gyakran írt tárgyakról költeményeket?
A költő, akit keresel, József Attila. Ő egy 20. századi magyar költő, aki sokat foglalkozott tárgyak és hétköznapi dolgok lírai feldolgozásával. Az említett példád, amelyben a székek az élet múlását jelképezik, valószínűleg a "Tiszta szívvel" című versére utal, amelyben a székek és más tárgyak segítségével szólítja meg az élet mélyebb értelmeit és érzéseit.
Bár ő nem a 19. században élt, hanem a 20. század első felében, az ő munkássága illik a keresett témához.
József Attila nekem is eszembe jutott, de ő ugye XX. századi, Karinthy is, de be kell vallanom, ebbe az "aki talán még kortárs"-ba belezavarodtam, így végül feladtam és figyelem a kérdést.
Ugye, kedves kérdező, elárulod majd, ki ő?
Tiszta szívvel - nem lehet, hogy összekevered valami mással, kedves #1.? Abban pont nincs se szék, se igazán más tárgy (oké, bölcső, szemfedő, áldott föld és halált hozó fű... esetleg a gyönyörű szép szívem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!