Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Franciák és a Marokkóiak...

Franciák és a Marokkóiak miért hasonlítanak?

Figyelt kérdés

Van egy Marokkói ismerősöm folyton Franciaországról beszél, meg mondta, hogy a jogosítványát valószínű csak ott fogadják el az EU-ban.

Illetve van egy egy másik arab ismerősöm akit az ismerkedés elején kérdezgettem a muszlimokról és ezt mondta:

Egypt and syria they are intelligent and some are ok not too rich

Then Morroco and Tunisia they are similar with French

Then Sudan are similar to Africa

Iraq are rich too but near to Iran habits

Konkrétan kimásoltam. Szóval igazából nem értem, hogy lehet hozzá közé, vagy én vagyok ilyen buta. Történelemből tanultunk ilyenről vagy csak nekem nem ugrik be? Arra gondoltam talán gyarmata lehetett a franciáknak de nem akarok okoskodni

Szóval aki jobban ért ehhez segítene?

szept. 3. 19:05
 1/2 anonim ***** válasza:
88%
Sok a marokkói bevándorló Franciaországban, ennyi. Szeretik azt hinni, hogy közük van a franciákhoz, de valójában nincs sok. Pont olyan, amikor a cigányok úgy tesznek, mintha bármi közük lenne az olaszokhoz.
szept. 4. 02:51
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez nem teljesen igaz.

Marokkó tele van identitásválságban élő berberrel. Ők szeretik azt hinni, hogy van közük a franciákhoz. Ismerek is egy ilyet, aki büszke arra, hogy francia az anyanyelve.

Az igazi, arab felmenőkkel rendelkező tunéziainak, algériainak vagy marokkóinak sincs már nagy baja a franciákkal (főleg hogy sokan Franciaországban élnek), de kikérik maguknak, ha franciákhoz hasonlítják őket. Ők elsősorban arabok, aztán muszlimok.

nov. 1. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!