Újpest körülbelül 1973, a mai Szent Imre nevű úton - a jelenlegi Pepco vagy Spar körül kb.- volt egy művelődési ház, benne egy könyvtár , miket lehet tudni utólag róla?
Mi volt a neve, mikor bontották le, ( erre nagyjából emlékszem is de nem tudom hányban történt stb.)
Bármilyen emléknek, infónak, történetnek nagyon örülnék!
És üdvözletem minden "akkori" Bajzásnak 🙂❤️
A Dallos Ida Művelődési Házra gondolsz esetleg?
Én a Fóti útra jártam általános iskolába, anyám a Pamutiparnál dolgozott, és ez a Magyar Pamutipar művelődési háza volt, tehát én kétszeresen is kötődöm hozzá :)
A nagy iskolai ünnepségek gyakran ebben a művelődési házban voltak. Könyvtárba is ide jártam, nagyon szerettem!
Akkor kezdték felszámolni, amikor én 1. vagy 2. osztályos gimnazista voltam, szóval olyan 89 lehetett... fillérekért meg lehetet venni a könyvtári könyveket, mert a könyvtárat is felszámolták :(
Voltaképpen elherdáltak ott mindent, mint annyi minden mást is.
Nagyon szépen köszönöm a valaszokat!
Valóban, már emlékszem!
Rendkívül sok időt töltöttem a könyvtárban, mai napig fel tudom idézni mi hol volt, pedig kb.10 éves lehettem.
Érdekes, hogy a neve elveszett.
De így már rendben, persze. De sajnáltam!
Életem meghatározó része volt a könyvtár miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!