Egy 30 feletti még fiatal egyén verekedhet egy 20-30 év körülivel? Van-e erre valamilyen szabály?
Mert a csehóban Sanyi megkérdezi Pityut, hány éves vagy, fejbevághatlak-e a sörösüveggel?
A 60 éves bácsi is nekimegy a 15 évesnek, ahogy az erősre gyúrt, kokszozott, ivott 15 éves is fordítva.
2
Olyan szabály van,hogy senki nem verekedhet senkivel csak úgy..Törvénynek hívják.
Én bizony már elmúltam ötven éves, de én még ilyen szabályról nem hallottam.
Esetleg erkölcsnek nevezhetnénk, de mivel erkölcstant se tanultam, így erről nem beszélhetek.
Hétköznapi konfliktus helyzetet nem szokás nálunk így "lerendezni" egyrészt azért, mert mégiscsak emberek vagyunk, nem állatok, másrészt azért, mert a konfliktust kiváltó ok ezzel nem oldódik meg.
Tőlünk kicsit keletebbre az ukrán parlamentben láttam annak idején így "intézni" a konfliktusokat évekkel ezelőtt. A helyzet azóta se lett jobb arrafelé.
Szóval a tapasztalatom az, hogy verekedhet ugyan egy idősebb egy nála fiatalabbal, de a verekedés nem old meg semmit, az eredeti problémát biztosan nem.
A 18 év alattiaknál ugyanez van, csak ők még tapasztalatlanok, gyakrabban keverednek ilyen helyzetbe.
Eleve az embert az különbözteti meg az állatoktól, hogy míg az állatok le tudják rendezni a dolgaikat izmozással, agancsok összecsapkodásával, nekik az ösztöneik határozzák meg azt, hogy meddig mehetnek el, hogy a fajuk is fennmaradjon, de azért ők maguk se sérüljenek meg túlságosan, nekünk embereknek ez máshogy működik. Ha elfogy az izomerő, elég könnyen fegyverekhez nyúlunk. Fegyverek ellen viszont nincs igazán védekezés, csak a menekülés. Ha mindenkinek pontosan ugyanolyan fegyverzete van, akkor hasonlóan az állatokhoz, csak felvonulunk vele, mutogatjuk, elrettentjük vele a másik társaságot.
Akik mellesleg nem is nagyon különböznek tőlünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!