Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy 30 feletti még fiatal...

Egy 30 feletti még fiatal egyén verekedhet egy 20-30 év körülivel? Van-e erre valamilyen szabály?

Figyelt kérdés

júl. 8. 17:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Persze.A bokszban tudomásom szerint nincs erre vonatkozó szabály.Ott van például Bernard Hopkins aki majd 50 évesen még bokszolt.Nem vonult vissza.És nyilván főként nála jóval fiatalabbakkal.
júl. 8. 18:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Hétköznapi konfliktus helyzetekre gondoltam
júl. 8. 18:13
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert a csehóban Sanyi megkérdezi Pityut, hány éves vagy, fejbevághatlak-e a sörösüveggel?

A 60 éves bácsi is nekimegy a 15 évesnek, ahogy az erősre gyúrt, kokszozott, ivott 15 éves is fordítva.

júl. 8. 18:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

2

Olyan szabály van,hogy senki nem verekedhet senkivel csak úgy..Törvénynek hívják.

júl. 8. 18:30
 5/11 anonim ***** válasza:
Verekedhet, de a végén muszáj az idősebbnek tökön rúgnia a fiatalt.
júl. 8. 18:45
 6/11 anonim ***** válasza:
Nyilvánvalóan nem létezik kor szerinti megkülönböztetés felnőtt és felnőtt között, pláne holmi 10 évnyi különbségre, gondolom, az számíthat fokozott büntetésre, ha kárt tesz a másikban, aki meglett felnőttként 18 év alattinak megy neki.
júl. 9. 04:43
 7/11 A kérdező kommentje:
Azért kérdem, mert hallottam hogy sokan nem szeretnek konfliktusba kerülni a másikkal 18 év alatt
júl. 9. 06:48
 8/11 anonim válasza:

Én bizony már elmúltam ötven éves, de én még ilyen szabályról nem hallottam.

Esetleg erkölcsnek nevezhetnénk, de mivel erkölcstant se tanultam, így erről nem beszélhetek.

Hétköznapi konfliktus helyzetet nem szokás nálunk így "lerendezni" egyrészt azért, mert mégiscsak emberek vagyunk, nem állatok, másrészt azért, mert a konfliktust kiváltó ok ezzel nem oldódik meg.

Tőlünk kicsit keletebbre az ukrán parlamentben láttam annak idején így "intézni" a konfliktusokat évekkel ezelőtt. A helyzet azóta se lett jobb arrafelé.

Szóval a tapasztalatom az, hogy verekedhet ugyan egy idősebb egy nála fiatalabbal, de a verekedés nem old meg semmit, az eredeti problémát biztosan nem.

A 18 év alattiaknál ugyanez van, csak ők még tapasztalatlanok, gyakrabban keverednek ilyen helyzetbe.

Eleve az embert az különbözteti meg az állatoktól, hogy míg az állatok le tudják rendezni a dolgaikat izmozással, agancsok összecsapkodásával, nekik az ösztöneik határozzák meg azt, hogy meddig mehetnek el, hogy a fajuk is fennmaradjon, de azért ők maguk se sérüljenek meg túlságosan, nekünk embereknek ez máshogy működik. Ha elfogy az izomerő, elég könnyen fegyverekhez nyúlunk. Fegyverek ellen viszont nincs igazán védekezés, csak a menekülés. Ha mindenkinek pontosan ugyanolyan fegyverzete van, akkor hasonlóan az állatokhoz, csak felvonulunk vele, mutogatjuk, elrettentjük vele a másik társaságot.

Akik mellesleg nem is nagyon különböznek tőlünk.

júl. 9. 09:58
 9/11 A kérdező kommentje:
*18 év alattival
júl. 9. 10:19
 10/11 anonim ***** válasza:
Mert a 18 év alatti kiskorú és azzal Sanyi bácsi jobban megütheti a bokáját, ha egy kiskorú fogát veri ki, mintha a vele egykorú Józsi bácsival püfölik meg egymást. Bár nyilván a körülménytől is függ, ha egy 15 éves bolha köt bele az iszogató nagypapákba, lehet odacsapnak neki.
júl. 9. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!