Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A japánok, kínaiak és a többi...

A japánok, kínaiak és a többi mongoloid rasszú ember "egyformának" láthatja az európai embereket az arabokkal?

Figyelt kérdés

Lehet hülye a kérdés, de úgy értem hogyha látnak egy európai embert és egy arabot vagy törököt, akkor ők ugyanúgy nagyon hasonlónak láthatnak minket, csak a bőrszínünk tér el? Saját tapasztalatból is íródik a kérdés, mert sokszor láttam arab embereket interneten is és rengeteg köztük azok, akik erős európaias vonásokkal rendelkezik. Bár ez a saját szubjektív meglátásom, lehet csak én látom így.

Mintha mi egy filippinót, thaiföldi embert látnánk, mert ők is sötétebb pigmentekkel rendelkeznek és húzott szemmel.

jún. 13. 21:44
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem az európai ember sokkal jobban keveredett ága az emberiségnek mint az ázsiaiak és e miatt több a jellegzetesség közöttünk. Nem gondolnám, hogy annyira egyformának látnának minket mint mi őket.
jún. 13. 22:59
 2/10 anonim ***** válasza:
72%

Nem, mégis miért gondolnának ilyesmire? Nincs is jelentős hasonlóság egy átlagos európai és egy átlagos arab között.

A legtöbb ázsiai népet egyébként egész jól meg lehet különböztetni egymástól, ha figyelsz egy-két jellemzőre és vannak személyes tapasztalataid.

jún. 13. 23:44
 3/10 A kérdező kommentje:

Még arra lennék kíváncsi hogy milyennek láthatnak minket 😅

De ezt nem nagyon fogjuk megtudni

jún. 14. 00:24
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

De, eléggé egyformának látják öket, "hosszú orrúnak" nevezik az európai/arab embereket.

Több ázsiai ismerösöm van, ök mondják, hogy nagyon nehéz megkülönböztetni a nem mongoloid embereket, mert mindnek hosszú orra és kerek szeme van, mind ugyanúgy néz ki.

Viszont ök azon csodálkoznak, hogy az európaiak nem tudják megkülönböztetni a kínai, japán, mongol, koreia, vietnami, stb embereket, nekik nagyon nagy az eltéres ezek a népek kinézete között.

jún. 14. 07:46
 5/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk igazából mi sem tudunk megkülönböztetni egy magyar és egy francia vagy angol embert
jún. 14. 09:07
 6/10 Mansour ***** válasza:
100%

A mongoloidok között is ugyanakkora különbségek vannak, mint az europidok között. Az europidok talán annyiban változatosabbak, hogy a szőkétől a feketéig minden hajszín előfordulhat, a mongoloidoknál pedig dominál a fekete-barna. De minden más jellemzőben ugyanakkora a változatosság.

A dolog magyarázata abban lehet, hogy aki kevésbé ismeri a másik rasszot, az először az eltérő jellegzetességekre fókuszál a másikban, tehát a mongoloidok a nagyobb orra, kerekebb szemre, az europidok a ferde szemre, a szélesebb arccsontra, a laposabb orra. És mivel ezek tényleg jellegzetes eltérések a két rassz között, ezt "jobban látják", míg más jellegzetességek, amik a rasszon belüli különbségeket jelentik, elsikkadnak. De minél több másik rasszbéli embert lát valaki, annál jobban fel fogja fedezni az egyedi jellegzetességeket, és egy idő után rájön, hogy jé, ők is ugyanolyan különbözők, mint mi!

jún. 14. 09:32
 7/10 anonim válasza:
100%
Nem és mi sem látjuk egyformának a japánokat a malájokkal.
jún. 14. 16:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Első ránézésre igen
jún. 14. 17:17
 9/10 anonim ***** válasza:
76%
azt nem tudom hogy az arabokhoz képest konkrétan van-e különbségtétel, de egyszer mondta valaki hogy ahogy nekünk pl. minden kínai egyforma, számukra ugyanúgy mi is nekik hasonló módon az európai megjelenéssel (plusz még egy bizalmatlanság is van bennük hogy külföldi vagy és sosem fognak úgy kezelni társadalmilag mint egy helyit)
jún. 14. 23:25
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Változó. Én pl. elég sokat eszem kínai étkezdékben, vásárolok kínai boltokban és nem látom őket egyformának. Lehet, hogy azért, mert sokat mozgok köztük. Van köztük is magas, alacsony, szép arcú, csúnya arcú, stb. Hírességeket is azonnal megismerek. Pl. Abe Sinzót nem keverném össze a dagadt koreai diktátorral. Ha meglátom a képüket, azonnal tudom, kicsodák.
aug. 6. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!