Szerintetek igaz, hogy a magyarok az Ural mellől származnak? Vagy nem?
Ha nem, légyszi indokoljátok meg.
Tudom, hogy mit tanítanak minden iskolában a magyarok eredetéről, de kíváncsi lennék, hogy ki szerint h*lyeség e
az az elmélet..
Ahhoz, hogy valaki megmondja, h igaz-e, eléggé sokat kéne kutatnia, és a kutatásnak nem abban kéne kimerülni, hogy elolvas néhány cikket a neten...
Szerintem nem hülyeség amit suliban tanítanak.
A vándorlási útvonalat a nyelv alapján rekonstruálták. Közben az emberek keveredhettek is.
Nem beszélve a honfoglalás utáni időről.
Azt is tanítják, h a finnekkel nagy nyelvrokonságban állunk. No hát ezt Finnországban -asszem- 2002 óta NEM tanítják, mert rájöttek, h ez nem így van. Belénk meg tömik ezt a hülyeséget, ahelyett, h kimondanák, h igen, itt Európa közepe (tájékán) van egy nyelv, ami semmi máshoz nem hasonlít.
Hjajj, bocsi, néha kitör belőlem a magyar érzelem...:)
"Szerintetek igaz, hogy a magyarok az Ural mellől származnak?"
Ilyesmit senki sem állít :)))
Nem "a magyarok" származásáról van szó, hiszen a magyarok többsége germán, szláv stb. származású. Az elmélet lényege az, hogy az az etnikum, amely a magyarság kialakulásában kulcsszerepet játszott, többek között azért, mert olyan nyelvet beszélünk, ami legnagyobb mértékben az ő nyelvükre emlékeztet, jelentős részben az Ural mellől származott. Nem "a magyarok" származtak onnan és jöttek ide a transszib expresszel 1980-ban.
Amúgy meg természetesen így van, ez bizonyított tény.
"Tudom, hogy mit tanítanak minden iskolában a magyarok eredetéről"
A jelek szerint nem tudod.
10-27 21:57
1. A finnek természetesen tanítják a magyar-finn nyelvrokonságot.
2. Sose fogom megérteni, egyesek "nemzeti érzelmek" miatt miért tagadják le a finnekkel való rokonságot. Mi az olyan borzasztó a finneken? Miért annyival "márkásabbak" náluk a kazahok? Szerintem pont fordítva van, de mindegy.
tegnapelőtt 07:58
"A kazahok" vagy 20 kazah? Nem mindegy.
Kb. mintha valaki azt mondaná, hogy "a magyarok" szerint a magyarok a kazahok testvérei. Hát ezt sem "a magyarok" mondják, hanem pár tucat ember, akinek ez a fejlövése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!