Hol találok kínai ABC-t, betűket?
Figyelt kérdés
2009. jan. 5. 11:07
1/13 anonim válasza:
Betűket? ABC-t? Azt sehol.
A kínai írás nem betűkből áll, hanem egyfajta képírás (bár ez sem pontos kifejezés). Nagyjából 50ezer különféle jelből áll, tehát nem olyan, mint a mi ABC-nk.
3/13 anonim válasza:
5/13 anonim válasza:
Tudok egy nagyon jó oldalt: zhongwen.com
Itt megtalálhatod a régi és az újított betűket is, és a fordítást (angolul van). Az is le van írva, hogy pl hol használják az adott jelet, milyen szavakban stb. Sok szerencsét.
6/13 anonim válasza:
7/13 anonim válasza:
Töltsd le a DimSum nevű programot. Ez a betűkön kívül még a vonássorrendet is megmutatja - azaz hogy tudod őket helyesen leírni.
8/13 anonim válasza:
Szia!Én szerintem nincs Kinai ABC hanem azok a jelek valojában szavak több ezer van belöle tehát nincs kinai ABC!
9/13 anonim válasza:
hali, kínai ABC nem létezik(létezik egy ahoz hasonló de az...) kb. 50ezer írásjegy van. felnőtt korára kb 10ezret kell ismernie.(én 12/f vok és magyarul + kínaiul tanulok meg az Angol, szüleimtől van a kínai a másiktól meg a magyar az angol meg csak úgy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!