Miért lenne baj ha nem lenne nemzet?
Kérdezd meg magadtól, miért lenne baj, ha te nem lennél.
Te, szegény te.
Ja lehetne mondani hogy sokszínűség, de abban mi a jó? Jelenleg lehet hogy hasznos, ha ismerünk sokféle kultúrát, de ha csak 1 féle lenne az egész bolygón, akkor elég lenne csak a régészeknek ismerni a sok kihaltat, én meg nem vagyok az...
A magyarra mint tantárgyra mondják hogy anélkül hogy tanulsz meg helyesen írni? Én meg hogy minek helyesen írni? Nem kell elvárni, és akkor nincs haszna, nincs rá szükség! Nem kell elvárni a műveltséget, és akkor nem hátrány a műveletlenség! Engem csak a reál tantárgyak érdekelnek, a humán tantárgyak egyáltalán nem!
A helyesírásos rész pont baromság.
Nagyon fontos a pontos fogalmazás az élet több területén, és a rossz helyen kitett veszők, rossz toldalékok megváltoztatják a szöveg értelmét.
Az irodalom, az olvasás segíti az olyan kreatív és elvont gondolkodási folyamatokat, amik a tudományokban is szükségesek.
A történelemoktatásnak pedig az lenne a funkciója, hogy képesek legyünk kontextusba helyezni eseményeket, ok-okozati összefüggéseket felfedezni, és tanulni a múlt hibáiból.
4
"lehetne mondani hogy sokszínűség, de abban mi a jó?"
Hát..Képzeld el,hogy holnaptól életed végig csak dödöllét ehetsz és semmi mást...Minek az a sokféle étel?Csak a vesződség van vele.
5-ös: de miért lenne baj ha nem lenne identitása?
6-os: legyen a lojban nyelv mindenhol: a félreértések, kétértelműségek kiküszöbölésére kifejlesztett mesterséges nyelv, hogy a hétköznapi életben is lehessen matematikai precizitással beszélni. Magyar nyelven se kell tudni a teljes helyesírást hozzá hogy ne legyen többértelmű mint helyesen írva lenne, elég a helyesírás egy töredékét ismerni. Irodalom: példát mondanál? De olyat, amit nem pótol más! Történelem: és ha nem politikusok vagyunk hanem programozók, buszvezetők, fizikusok, stb?
7-es: nem ez volt a kérdés: nekem felesleges, már miért ragaszkodik hozzá? Ne erőltesse rám, és ettől még nem értem, neki miért kell?
8-as: ételeknél eddig is világos volt miért kell sokszínűség, nyelveknél nem értem, meg hogy minek a népszokások.
Köszi a válaszokat egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!