Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » DARWIN és az EVOLÚCIÓ elmélete...

Arpi1969 kérdése:

DARWIN és az EVOLÚCIÓ elmélete kismagyarországon hivatalos tananyag, de állítólag már Romániában sem tanítják, azt mondja itt valaki. Onnan keletebbre meg teljességgel ismeretlen ez az elmélet. Mi ebben az igazság?

Figyelt kérdés

#MTA #közoktatás #Darwin #Feri Pápa #kunBéla
2023. dec. 24. 19:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#10 “ Gyakran szoktak lenni tüntetések amiatt, hogy nem tiltják be az evolúció oktatását.”

Azért a gyakrant erős túlzásnak érzem. Én 4 évig éltem kint és ezidő alatt egyszer sem hallottam ilyen, vagy ehhez hasonló dolgokról. Egyszer volt egy pár napos tüntetés az abortusz ellen, ami már hírértékű volt, de ott is jóval többen voltak az ellentüntetők.

2023. dec. 26. 11:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

11

Nem úgy értettem, hogy minden településen hetente. :)

Hanem hogy az USA területén akár több is évente. Ha épp másik államban van, arról te nem feltétlenül szerzel tudomást.

2023. dec. 26. 14:07
 13/15 anonim ***** válasza:
#12 amiről ott nem hallasz, arról Magyarországon sem. Szóval honnan tudod, h milyen gyakran és mekkora tüntetés van ott ilyen témában?
2023. dec. 26. 17:04
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én Darwinról a közoktatás keretein belül soha életemben nem hallottam.

Mint ahogy más fontos dologról sem.

Ez mondjuk azért nem lep meg. A 9.-es biosz tankönyven pl tele volt helyesírási hibákkal (leginkább ékezetek maradtak le, de egyéb gond is volt vele. pl még a μm-t is sikerült mm-nek írni...)

2020-ban végeztem el a 12.-et Romániában.

jan. 9. 13:32
 15/15 anonim válasza:
100%
Romániában végeztem én is nem olyan régen, és soha sem hagyta el a tanárok száját Darwin elmélete, mint anyag. Töri órán valamikor 5.-ben megemíltették, hogy létezett egyszer egy Darwin bácsi, de ennyi. Különben nem értem az előző hozzászólókat, miért állítják, hogy itt tantervben van az evolúció. Az evolúciós elmélet ugyanis 2006 óta hivatalosan van kivéve a tantervből. És akik azt mondják, hogy itt nincsenek vallási vezetők s ezáltal vallási beavatkozások, azok hazudnak. Ha nem is konkrétan 1 személy, de maga az ortodox egyház irányítja az egész országot. Tele van minden: iskola, templom, politika, média (tv, zene, művészetek) stb. Ne érts félre, biológiát tanultunk végig szisztematikusan felépítve (sejt, papucsállatka, moszatok, gombák, állattan, anatómia, stb), de ezeknek csak a felépítése és a szerepe volt leadva. Arról, hogy kifejlődtek volna vagy az Isten teremtette így szó nem esett. Szerencsére volt olyan rendes a tanárnőnk (aki egyébként nagyon jó tanárnő volt), hogy ha már az evolúciós elméletet nem adhatja le, legalább nem akarta félremagyarázni a vallással. És akkor ezek inkább szóba se kerültek soha.
febr. 27. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!