Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szombat-vasárnap nincsenek...

Szombat-vasárnap nincsenek temetések a budapesti temetőkben?

Figyelt kérdés
Miért?

2023. nov. 22. 15:04
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Mert azok nem munkanapok.
2023. nov. 22. 15:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Oké, de az esküvők sem munkanapokon szoktak lenni! És egy esküvőn is dolgozik jó pár ember!
2023. nov. 22. 15:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

2# az esküvők szombaton vagy vasárnap felárral tarthatók meg.

Nálunk a városban a temetés is így van, ha mindenképp szombaton akarod, akkor x összeg a hétvégi felár.

2023. nov. 22. 16:05
 4/9 A kérdező kommentje:
3# Melyik városban?
2023. nov. 22. 17:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
4# vidéki megyeszékhely
2023. nov. 22. 17:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Jó, csak azért kérdeztem, mert eddig voltam sok esküvőn és sok temetésen, de az esküvők mindig a hétvégén voltak, a temetések pedig mindig hétközben. Gondolom akkor az emberek több pénzt szánnak az esküvőre, mint a temetésre. Az esküvőnél fontosabb, hogy minél többen ott tudjanak lenni.
2023. nov. 22. 17:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is van szombaton, (vasárnapot nem tudom, szerintem akkor nincs) temetés, valamennyi felár van rajta, már nem emlékszem, mennyi.
2023. nov. 22. 17:51
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja, nem Budapest
2023. nov. 22. 17:51
 9/9 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem a temetés időpontját rengeteg tényező adja össze, jóval kevesebb, mint az esküvőét. Az esküvőt így könnyebb olyan napra tenni, amikor a pár jónak látja, a temetés meg függ a paptól/búcsúztatótól, időjárástól, kórháztól, krematóriumtól.

Plusz az esküvői hajnalig tartó bulival zárul egy csomó helyen, azt is belekalkulálják, hogy másnap ne legyen rossz munkába menni. A temetés után meg ha van is tor, annak estig vége és mindenki megy haza.

2023. nov. 22. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!