Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek Wass Albertről?

Mi a véleményetek Wass Albertről?

Figyelt kérdés
2023. nov. 19. 12:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Egy szélsőjobboldali jelentéktelen író volt.
2023. nov. 19. 13:34
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Két könyvét próbáltam elolvasni, de egyszerűen annyira közhelyes nyelvezetet használ, hogy nem voltam képes végigkínlódni magam rajtuk. (Pedig gyerekkorom óta rengeteget olvasok, sok műfajban, és lehetőleg végigrágom magam mindenen, ha már egyszer belekezdtem. 40-valahány év alatt csak vagy 10-12 könyv volt olyan, aminél feladtam.)

Politikai okokból lett ismert, a tehetsége az nulla.

2023. nov. 20. 06:51
 3/11 soosgabi1212 válasza:
27%

Nyilván ízlés dolga, de szerintem nagyon jó író.

Ne próbálj tőle olvasni, hanem olvass!

Én személy szerint ajánlanám:

Elvásik a veres csillag,

Jönnek,

Adjátok vissza a hegyeimet.

És az sem igaz hogy „fasiszta” író volt.

Szerintem igazi Magyar szívvel irt az Erdélyi magyarok életéről.

2023. nov. 23. 07:42
 4/11 Elemér10 ***** válasza:
26%
Egy kiemelkedően tehetséges, nagy magyar szívvel rendelkező író. Akit az olyan hazátlan magyarellenes semmi emberek mind az 1 és 2 es soha nem tudnak megérteni.
2023. nov. 23. 09:23
 5/11 anonim ***** válasza:
Nyírő pl. szerintem sokkal jobb nála. De korfestőként pótolhatatlan.
2023. nov. 23. 21:29
 6/11 anonim ***** válasza:
87%
Olvasható, de nem túl tehetséges író. Most a NER-esek valami miatt felkapták, a fideszesek tájékán divatos lett.
2023. nov. 24. 09:19
 7/11 anonim válasza:
52%
Figyejetek! Vass Albert legalább olyan megosztó mint Gyurcsány. Én köpenyeg folgató románnak tartom.
2023. nov. 24. 15:13
 8/11 anonim válasza:
74%
Szia, egyszerűen borzalmas! Egyetlen regényét olvastam,"A Funtineli boszorkány" címűt. Ami állítólag a legjobb. Na, életszerűtlen, végtelenül unalmas, totál irreális az egész sztori, csak és kizárólag azért rágtam át magam rajta, hogy megtudjam: kijön végre valami értelem, tanulság, bármi hasznosítható a végére, de nem. Úgyhogy, ha ilyen volt a legjobb - még ma is lúdbőrzik a hátam, ha eszembe jut az a zagyvaság - akkor megkíméltem magam a többitől. Ezt javaslom Neked is!
2023. nov. 26. 14:01
 9/11 anonim válasza:

Ui.: Ha jó regényt akarsz olvasni, ami tükröt tart az adott kornak is:

1. Papírsárkányok,

2. Szemekbe zárt titkok,

3. A katedrális.

Az első kettő fenomenális, soha el nem felejthető történettel, a harmadik inkább populáris, de szintén letehetetlen.

2023. nov. 26. 14:06
 10/11 anonim ***** válasza:
40%
Aki kritizálja Was Albertet, vagy nem olvasott tőle semmit, vagy halvány fogalma sincs, hogy mi van (volt) Erdélyben. Ahhoz, hogy megértsed, kell ismerjed az erdélyi viszonyokat. Ami a köpenyegforgatást illeti, megjegyzem, hogy a háború után a románok halálra ítélték. (De ő már akkor Amerikában volt).
2023. nov. 26. 14:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!