Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ugranak, ha látnak egy...

Miért ugranak, ha látnak egy bármilyen Halloweennel kapcsolatos kérdést? Miért kell leugatni a szegény kérdezőt?

Figyelt kérdés
A Halloween nem amerikai ünnep
2010. okt. 20. 09:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én nem ünneplem a Halloweent,ennek ellenére nincs bajom vele,akinek tetszik ünnepelje.A gyerekek,fiatalok számára jó szórakozás lehet,megfér a halottak napja és mindenszentek mellett.

Szerintem Magyarországon a Halloween és például a Valentin nap úgy jöhetett divatba,hogy egyesek jó üzletet láttak benne és piacra dobtak ezeken az ünnepeken használatos "kacatokat" sokan pedig ráharaptak a dologra.

2010. okt. 20. 10:44
 12/20 anonim ***** válasza:
59%
Valamikor a Mikulás, farsang, karácsonyfa, megy a húsvéti nyúl is új volt, régen is "majmoltuk" a nyugatot...
2010. okt. 20. 11:01
 13/20 anonim ***** válasza:
Csak felmerült bennem a kérdés,hogy ha minden ünnepet csak majmolunk,akkor melyik a sajátunk?Ha pedig nincs saját,akkor kénytelenek vagyunk majmolni,ha nem akarjuk,hogy ünnep nélkül, szürkén teljen el az évben minden egyes napunk.
2010. okt. 20. 11:05
 14/20 anonim ***** válasza:
Na meg,ha nem vagyunk elég kreatívak,hogy kitaláljunk valami igazán sajátosat,amit majd mások majmolnak el tőlünk.
2010. okt. 20. 11:07
 15/20 anonim ***** válasza:
60%

"Csak felmerült bennem a kérdés,hogy ha minden ünnepet csak majmolunk,akkor melyik a sajátunk?"

Nem kell ezt ennyire "drasztikusan" felfogni. Az ünnepek alakulnak, formálódnak, eltűnnek, újjak jönnek.

Ha megjelenik egy ünnep és gyökeret ver, mint népszokás, akkor akarva-akaratlanul is alakul, az adott nép magához alakítja.

A Mindenszenteknek is megvan az elődje, amit pogányok ünnepeltek (ebből alakult ki a halloween is), az sem véletlen, hogy mindenszentekkor is beöltöztek régen a gyerekek, vannak az ünnepeknek közös gyökerei, de attól még a mi mi Mindszentünk/karácsonyunk/húsvétunk nem ugyanolyan mint máshol... tehát a miénk. :)

(Szerintem)

2010. okt. 20. 11:27
 16/20 anonim ***** válasza:
60%

folyt: ... ugyanígy, szerintem a halloween megjelenésével sincs baj, de én még(?) nem nevezném ünneplésnek itthon.

HA kiállja hosszú évtizedek "próbáját" (amibe beletartozik, hogy ennyien ellenzik) és kialakulnak a hozzátartozó hagyományok (amiket most csak ímmel-ámmal próbálak ellesni filmekből, hogy mit is kéne csinálni)... akkor ez is magyar ünnep lesz, DE közel sem biztos, hogy eljut idáig.

2010. okt. 20. 11:31
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem sokat tudok róla, meg nem szoktam ilyen kérdéseket olvasni, de valaki írja már meg, mi benne olyan nagy cucc? Hogy fura maskarába öltöznek? Miben jobb az mint a farsang? Töklámpát meg bármikor lehet faragni. Szerintem is csak majmolás ez az egész, de hajlok arra hogy meglássak benne valami értelmet.
2010. okt. 20. 13:27
 18/20 anonim ***** válasza:

És az mi a francért olyan nagy baj, ha valaki megünnepli a halloween-t?

lehet, hogy majmolás az amerikaiktól és?

Legalább jól fogja érezni magát. Ennyi beszűkült embert...Az miért fáj valakinek, ha egy jót mulat Halloween-kor? Tény, hogy az amerikiak szokták rendszeresen megünnepelni, és ide is átjött ez.

De nem értem, hogy ez miért akkora nagy baj. Legalább jól érzi magát, kész ennyi , mit kell ezen túl ragozni nem értem...

2010. okt. 20. 16:27
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem fogok egy angolszász ünnepet ünnepelni, ráadásul olyan angolos neve van... Nekem nem jön be ez a túlzott anglománia.
2010. okt. 20. 16:53
 20/20 anonim ***** válasza:
Kelta ünnep eredetileg, és ezt vették át a keresztények és alakították át Mindenszenteké, hogy könnyebben elfogadtassák a pogányokkal a kereszténységet. Hallweenkor a halottak visszajönnek a földre, és ijesztő maskarába kell bújni hogy elűzzék a gonosz lelkeket. Nem ártana utánanéznie az ünnepek jelentésének a kritizálóknak, mert akkor megláthatná hogy a Halottak napja nem valami nagy múltra tekint vissza (és lehet marketingfogásnak indult) [link]
2010. okt. 20. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!