#2 viszonylag kevés nőt ismerek Karcsi becenévvel :)
2023. júl. 8. 18:30
4/15 anonim válasza:
Gabi (Gábor, Gabriella) és a Domi (Dominik, Dominika).
A Viki önmagában már eleve egy név, nem csak a Viktória becézése.
A legtöbb névre meg nem is jut eszembe másik nemből rövidítés. A Reni az melyik férfi név rövidítése lenne?
2023. júl. 8. 18:54
5/15 anonim válasza:
#4 nyilván a Renátóé.
Számomra egyedül a Gabi az, amit igazán szoktam hallani mindkét nemre használva. Mert ahogy a Flórákat nemigen becézik Flórinak, úgy a Viktorokat sem igazán Vikizik.
Sándort soha nem hallottam még Sacizni. Az Alexandrát is Szandrázni szokták. Dominikát pedig szerintem Domikázzák, a Domi az inkább fiúsan hangzik. Szóval a Gabi egyedül az általánosan uniszex.
2023. júl. 8. 19:33
8/15 anonim válasza:
Alexandra osztálytársam Alex volt, van egy nethaverom is, aki Alexandra és Alexnak hívatja magát, unokatestvérem Dominika és mindenki Domizza.
Nagynénim első férje Sándor volt, vegyesen hívták Sanyinak, Sancinak, Sancának és Sacinak az ismerősei.
2023. júl. 8. 19:48
9/15 anonim válasza:
A gyakorlatban csak a Gabi. Az összes többi, bár elméletileg akár lehetne férfi és női név becézése is, de a gyakorlatban szinte csak az egyik verzióra használják. Pl Vikizni 99%-ban a Viktóriát szokták, Krisztizni a Krisztinát, stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.