Közvéleménykutatást kell végeznem az emberek természettudatosságáról, de nem tudom milyen kérdéseket tegyek fel. Van valakinek ötlete?
pl nagy vagy kisebb kiszerelésben vásárolsz-e pl mosószer, habfürdő, fogkrém, tisztítószerek
odafigyelsz-e hogy pl állatkísérletmentes kozmetikumokat használj? (lista a peta honlapján van)
leadod-e a használt elemet, elektronikai eszközöket (az eurocenterben láttam ilyen nagy konténert direkt erre)
gyakran használsz-e egyszer használatos termékeket pl borotva, törlőkendők stb, milyen gyakran használsz utántöltős termékeket pl szappan, borotvapenge csak és nem eldobható borotva,
vagy újra megveszed az eredeti csomagolásban?
folyatod a vizet mosogatás, fogmosás közben vagy fogmosópoharat használsz?
elzárod, megszerelteted a csöpögő csapot? takarékos a wc tartály/lehúzó?
milyen gyakran ülsz kocsiba, vagy gyalogolsz, tömegközlekedsz, kerékpározol?
újrahasznosítasz, akár olyan apróságokat is hogy kristálycukor ledarálva porcukor, száraz kenyér lereszelve zsemlemorzsa, vagy megveszed?
takarékos a mosógéped, hűtőd?
viszel magaddal bevásárlószatyrot vásárláshoz vagy mindig veszel? ha veszel, papírt, textilt vagy nylont?
kikapcsolod rendesen a tv-t, videót (nem standby), lekapcsolod a villanyokat abban a helyiségben ahol nem tartózkodsz, stb?
www.kerdoivem.hu-n összeállíthatod ingyenesn és kielemzi neked :)
Miután feltöltött a telefonod, azonnal leveszed a töltőről?
Ha elmész otthonról a tv készenléti kapcsolóját kikapcsolod?
Van hogy néha nyitva felejted a hűtőajtót?
Gondolkodtál már napelemek vásárlásán?
Milyennek értékeled a hőszigetelésed?
Milyennek képzeled gyermekeid/unokáid életét a jelenlegi helyzetből kiindulva? (klímaváltozás, hulladékprobléma stb stb)
Fontosnak tartod, hogy gyermekeidet megtanítsd a természet védelmére?
Hogyan reagálsz ha az utcán meglátsz egy szemetelőt?
Mit gondolsz amikor azt látod hogy barátod/ismerősöd pazarolja az áramot?
Nem tudom, hogy pontosan ilyenekre gondoltál-e, de most ezek a kérdések jutottak eszembe :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!