Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy szüljek...

Miért mondják, hogy szüljek gyereket és azzal bebiztosítom magam?

Figyelt kérdés

Nemrég bemutattam a páromat a családomnak otthon, azóta többször is hallottam ezt, különböző formákban.

Például, hogy na én megcsináltam egy életre a szerencsémet, már csak egy gyerek kéne és be is vagyok biztosítva. Vagy anyukám férje mondta, hogy most már az egyetlen dolgom, hogy minél hamarabb gyerek is legyen.

Tehetős a párom, nyilván ennek jelenleg én is élvezem az előnyeit.

De egy gyerek mire lenne biztosíték ezzel kapcsolatban?

Ma már elválni kis túlzással '20 perc', főleg, ha még vagyonjogi szerződés is van (és ekkora vagyonnál hülye lenne nem íratni).

A gyerektartást meg úgyis a gyerekre kell elkölteni, az apja se hülye, hogy ne vegye észre, ha másra megy el a pénz.

Szóval miért lenne akkora üzleti döntés gyereket szülnöm, csak azért, mert a barátomnak megvan a megfelelő anyagi háttere?

(nincs tervben gyerek se a közeli, se a távoli jövőben, szimplán érdekel, hogy miért is lenne ez nekem annyira tuti döntés, amivel haladnom kell)

2023. máj. 22. 17:20
 1/7 anonim válasza:
100%
Szép kis családod van… pénztárcának nézik a párodat. Csak idő kérdése és menni a fog a nekem ez meg az kéne, párod nem tud segíteni vagy kölcsönadni? bullshit.
2023. máj. 22. 17:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A családod undorító.

A gyerek semmire sem biztosíték, sőt!

Több barátnőmet pont terhesen, vagy egészen kicsi gyerekkel hagyták ott.

És nehogy azt hidd a gyerektartást garantáltan kapni fogod.

2023. máj. 22. 17:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tűnik, ez a fajta gondolkodás még mindig nem halt ki. Én is tapasztaltam a saját környezetemben, ráadásul olyan személytől, akitől nem vártam volna. Szerintem is undorító, de sajnos ez van.

N

2023. máj. 22. 17:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az elmélet nyilván az a tévhit, hogy majd gyerekkel kisebb eséllyel hagy ott, a gyerek miatt támogatni fog, örök kapocs...stb.
2023. máj. 22. 18:28
 5/7 anonim válasza:
100%

Ez 2 esélyes, ha egy birka a párod akkor a gyerek nevére vesz házat, amiben te is élsz, mivel a gyereknek jót akar, nem fogja hagyni hogy éhezzen, ne legyen meg mindene, így neked csak magadra kell költened a sajátod.

A másik elveszi a gyereked te meg tönkre mész mert ezzel akar bántani.

Így csak akkor szülj majd, ha ő az igazi és szeretetből szeretnéd

2023. máj. 22. 19:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Felvilágosíthatnád a szüleid hogy már nem 1950-et írunk. :D De szerintem akkor is undorítónak számított az efajta elv.
2023. máj. 28. 15:56
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha bárki ilyesmin gondolkodna, akkor jusson eszetekbe az az ismerősöm, aki 40 éves, TOP nő, 2 gyerekkel érezte hogy már a férfi pattanni fog (aki elég tehetős vállalkozó), ezért leellett egy harmadikat, gondolván így majd a férfi még jobban fog kötődni hozzá. A gyerek születése után 2 hónappal otthagyta egy másik nőért, ennek már több éve.

A mai napig egy kisboltban dolgozik a nő, minden egyes találkozásunkkor elmondja, hogy nem lehet férfit találni, mert mindenki csak b.szni akar, mert ugye 3 gyerekkel kell a kutyának egy nő...

Na ennyit a bebiztosításról. Nincs ilyen. Egy gyerek még egy kapcsolatot sem biztosított be és nem ad garanciát sem az anyagi jólétedre, sem a kapcsolatodra. Ezért senki ne szüljön gyereket, mert ha otthagynak (márpedig ez teljesen elképzelhető forgatókönyv), a saját életed vágod gallyra egy gyerekkel a nyakadon. Mert a volt uradnak pont ugyanúgy fog menni a szekér mint előtte, de neked nem.

Akkor vállalj gyereket, ha te akarod, akkor is ha 5 év múlva csak te maradsz és a gyerek.

2023. dec. 31. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!